Soetkin Hoessen

Brussels Parlementslid en deelstaatsenator

Soetkin Hoessen wil dat onze hoofdstad de omslag maakt naar een innovatieve, circulaire economie. Dat is immers een antwoord op veel uitdagingen waar Brussel voor staat. De circulaire economie creëert jobs, beperkt het afval en geeft de korteketen een duwtje in de rug. In één klap werken we ook aan de luchtkwaliteit en het klimaat.

Ze pleit bovendien voor een stad met water en bomen, meer groene ruimtes om in te spelen, met ontmoetingsplekken voor jong en oud. Want groen maakt gelukkig en gezond. Meer groen is bovendien de beste en goedkoopste bescherming tegen luchtvervuiling, klimaatverandering, wateroverlast en hittegolven. Bij elk stadsontwikkelingsproject moet de inbedding in de wijk en de leefbaarheid voor de Brusselaars centraal staan.

Soetkin was 5 jaar leerkracht aan een school in Limburg. Ze is afkomstig uit Torhout en woont al een tijdje in Brussel, waar ze ook gemeenteraadslid is voor Groen-Ecolo.

Ze richtte Greenpreneurs op, een netwerk van duurzame zelfstandig ondernemers binnen Groen Brussel. Met interessante en gezellige momenten leren we van elkaar en wisselen we ervaringen uit. Zin om hierbij te horen of eens langs te komen? Meld je hiernaast aan!

 'Brussel moet een innovatieve stad worden die helemaal klaar is voor de toekomst'