LOKALE REALISATIE - 07 apr 2020

Stad Oostende helpt kwetsbare inwoners met voedsel en medische hulp

De coronacrisis treft iedereen bijzonder zwaar, maar sommige kwetsbare groepen hebben het nog iets harder te verduren dan andere mensen. De stad Oostende wil ervoor zorgen dat niemand in deze crisis achterblijft en doet extra inspanningen voor inwoners in armoede.

Voor veel mensen dreigt tijdens de crisis voedselschaarste en om dat te voorkomen nam de stad Oostende zelf het voortouw in een gecoördineerde voedselbedeling. Samen met sociale kruidenier Antenne, het inloopcentrum van CAW en de vzw’s Lichtbaken en ColSol zorgen ze ervoor dat geen enkele Oostendenaar in voedselnood raakt. Via een gratis telefoonnummer kunnen ze hulp vragen, waarna ze naar één van de vier voedselpunten worden doorverwezen.

'Het zijn de meest kwetsbare inwoners van onze stad die het hardst getroffen worden door deze crisis', zegt Groen-schepen Natacha Waldmann. 'Daarom hebben we al heel snel geschakeld in onze stedelijke hulpverlening, zodat de impact voor hen beperkt blijft. Vanaf de start van de crisis begonnen we met een sociale noodlijn en ook onze daklozenwerking hebben we aangepast en uitgebreid om aan de noden tegemoet te komen. In Oostende laten we niemand achter tijdens deze coronacrisis. '

Maar ook medische hulp is voor kansarmen moeilijker bereikbaar tijdens deze crisis. Daarvoor werkt Oostende samen met vrijwillige artsen, bijvoorbeeld Dokters van de Wereld, zodat iedereen, ongeacht zijn of haar inkomen, de juiste en nodige medische hulp kan krijgen.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente