16 nov
2019

09:30

Statutencongres

Odisee - Campus Brussel | Warmoesberg 26 | 1000 Brussel | Kaart en routebeschrijving ›

Statutencongres

Op het Statutencongres bepalen we wat we willen veranderen aan de statuten van Groen. Deze statuten zijn erg belangrijk voor onze partij. Ze bepalen hoe we werken en samenwerken. Ze zeggen ook iets over wie we willen zijn, over hoe we aan politiek doen en hoe we deel uitmaken van het maatschappelijk debat.

In 2014 namen we de statuten grondig onder handen. Vijf jaar later is de partij flink gegroeid. We hebben meer vrijwilligers, leden, lokale mandatarissen en parlementsleden dan ooit. Het is het moment om de hervorming van 2014 te evalueren en te bekijken of en waar de statuten nood hebben aan een update.

📅 Zaterdag 16 november van 9.30 tot 17 uur

📍 Odisee - Campus Brussel, Warmoesberg 26, 1000 Brussel

👥 Toegang voor leden met een geldig lidmaatschap. Je moet minstens drie maanden lid zijn om mee te mogen stemmen.

📝 Om praktische redenen vragen we je in te schrijven voor woensdag 13 november. Je kan dan meteen kinderopvang boeken, lunch op zaterdag kopen en aangeven of je ter plekke een gedrukte versie van het congresboek wilt ontvangen.

Schrijf je in

 

🧾 Op de amendementenavonden in aanloop naar het Statutencongres werd gedebatteerd op basis van de ontwerptekst (pdf). Deze tekst werd opgesteld door een divers samengestelde werkgroep die input verzamelde van verschillende geledingen van de partij (partijbestuur, politieke raad, netwerken, medewerkers ...).

📖 Op het Statutencongres worden alle amendementen uiteindelijk gebundeld in het congresboek. Dit congresboek wordt per e-mail bezorgd aan alle leden in de week van 4 november. Op basis van dat congresboek zetten we het debat verder en wordt er uiteindelijk gestemd over de aanpassingen.

Vergelijkbare gebeurtenissen

Alle evenementen ›

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente