07 maa 2016

Sterkere grondrechten voor Vlamingen ja, verkapte onafhankelijksverklaring nee

“Als het debat gaat over hoe de burgerrechten van alle Vlamingen te versterken dan gaan we het debat in alle openheid aan. Maar Groen stapt niet mee in het spel om een onafhankelijk Vlaanderen voor te bereiden. Het communautaire is niet waar onze burgers vandaag van wakker liggen. Er zijn zoveel andere nijpende uitdagingen: de ontspoorde begrotingen, meer en betere jobs, de vervuilende files en het tekort aan zorg” , reageert Groen-fractieleider Björn Rzoska maandag op de verklaringen van Geert Bourgeois.

"De Vlaamse regering kan de grondrechten van Vlamingen nu al beter verdedigen. De N-VA is de grootste partij in de Vlaamse en federale regering. Zij hebben heel wat hefbomen in handen om de grondrechten van alle Vlamingen te verdedigen. Recht op (betaalbaar) wonen, strijd tegen discriminatie, recht op bescherming van gezondheid en sociale bijstand. Op al die domeinen kan N-VA vandaag al de handen uit de mouwen steken om de grondrechten van alle Vlamingen na te leven", zegt Rzoska.

“Groen is voorstander van een modern en constructief federalisme. In de Vlaamse grondwet is het vanzelfsprekend dat dit samenwerkingsfederalisme wordt verankerd. Een moderne invulling van Vlaamse grondwet betekent ook het inschrijven van aanvullende vormen van inspraak van burgers, naast de klassieke verkiezingen", besluit de fractieleider van Groen in het Vlaams Parlement.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK