17 maa 2015

Stijging verkeersdoden: Weyts moet dringend tot actie overgaan

“De Vlaamse regering-Bourgeois moet meer investeren in het veilig maken van onze wegen, eerder dan het bijbouwen van nieuwe wegen. Het scheiden van de verkeerstromen moet daarbij prioritair zijn. Fietspaden op gewestwegen moeten gescheiden. En op snelwegen moeten weefbewegingen vermeden worden”, reageert Groen-parlementslid Ingrid Pira dinsdag op de dramatische stijging van het aantal verkeersdoden in Vlaanderen.

Groen steunt de invoering van het rijbewijs met punten om het aantal doden op de Vlaamse wegen te doen dalen. “Zero tolerance voor onveiligheid op onze wegen moet het doel zijn. Minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) moet verder gaan dan enkel zaken aankondigen. Hij moet onmiddellijk samenzitten met de federale regering. De Vlaamse partijen in de Vlaamse en de federale regering zijn dezelfde. Er zijn dus geen excuses meer om te treuzelen met de invoering en de controle die nodig is voor het rijbewijs met punten”, zegt Vlaams parlementslid Ingrid Pira: “De analyses zijn al langer bekend, nu moeten er daden komen”.

De BOB-campagne was zowel in ons land als internationaal een groot succes. “400 doden is dramatisch. Weyts moet een tand bijsteken maar ook behouden wat werkt. Het veiliger maken van de wegen laat getreuzel rond het auteurschap van de Bob-campagne toe”, besluit het Vlaams parlementslid.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK