Stop de bijenkillers! Teken de petitie voor een verbod op neonicotinoïden

Neonicotinoïden zijn schadelijke insecticiden. Ze doden niet alleen bijen en andere bestuivers, maar zijn ook giftig voor mens en dier en vervuilen de bodem en het grondwater. Europa voerde een verbod in, maar liet een achterpoortje open. En dat achterpoortje wordt nu gretig gebruikt door de landbouwsector om het giftige goedje te blijven gebruiken. Teken de petitie en steun het voorstel van Groen om definitief komaf te maken met neonicotinoïden.

  • Verbied neonicotinoïden vandaag nog, zonder uitzondering. We mogen niet zwichten voor de druk van lobbygroepen, want er zijn voldoende alternatieven.
  • Bescherm de bijenpopulatie, want zonder bijen raakt ons hele ecosysteem ontwricht.
  • Maak de switch naar duurzame landbouw waarin steeds minder pesticiden worden gebruikt. Steun onze boeren in deze ommekeer met raad en daad.
Al 4.240 ondertekenaars! Op naar 5.000
84%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.