Stop de vernieling van het Amazonewoud.

Teken de petitie!

Elke minuut verdwijnen er meer dan vier voetbalvelden kostbaar Amazonewoud. Braziliaans president Bolsonaro knijpt een oogje dicht en Europa kijkt weg. Het EU-Mercosur handelsakkoord dat nu op tafel ligt maakt ontbossing enkel maar erger en zal mens en natuur niet beschermen. Teken de petitie en roep het Mercosurakkoord een halt toe.

  • Bescherm het Amazonewoud. Landbouwbedrijven stichten brand en vernielen woud om extra grond vrij te maken voor massaveeteelt. Bolsonaro laat hen begaan om de economie op te pompen. Dit handelsakkoord werkt ontbossing in Brazilië in de hand.
  • Bescherm de Brazilianen. Bolsonaro doet niks om de inheemse bevolking te beschermen tegen de vernielingen en schendt mensenrechten aan de lopende band. Ook de lokale boeren zijn slechter af met de deal: het zijn vooral grote bedrijven die profiteren. Een handelsakkoord moet mensenrechten beschermen, niet nog meer bedreigen. 
  • Bescherm onze boeren. Ook mensen bij ons hebben eigenlijk niets te winnen bij de Mercosur-deal. Zuid-Amerikaanse landen zullen meer vlees en soja onbelast en zonder duurzaamheidsvoorwaarden kunnen exporteren naar de EU. Zo dreigen onze boeren kopje onder te gaan. Een handelsakkoord moet Zuid-Amerikaanse export onderwerpen aan dezelfde voorwaarden als onze producenten. 
Al 2.373 ondertekenaars! Op naar 5.000
47%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.