Met criminelen doe je geen zaken. Stop de wapenexport naar Saoedi-Arabië.

Groen eist een fundamentele wijziging van het buitenlands beleid ten aanzien van extremistische staten, en een evaluatie van de wapenexport naar o.m. Saoedi-Arabië.

Dat is niet alleen een kwestie van mensenrechten, maar ook van onze veiligheid. Je kan niet de ene dag in het parlement van iemand zeggen dat het crapuul is en de andere dag met hen gaan eten om een handelscontract te sluiten.

  • Saoedi-Arabië: Saoedi-Arabië vergiftigt de hele regio met z'n extreem fundamentalistische invloed. Het land steunt internationaal terrorisme.

  • Handel: De jaarlijkse export vanuit België richting Saoedi-Arabië bedraagt 2 miljard euro. Eén tiende daarvan via de export van Belgische wapens. Om die belangen te verstevigen, organiseert de Belgische regering regelmatig een handelsmissie richting Saoedi-Arabië. In 2014 stond een lid van de koninklijke familie aan het hoofd van die missie.

  • Olie: Een belangrijke inkomstenbron voor Saoedi-Arabië is olie. Onze olieafhankelijkheid terugschroeven is belangrijk, zowel voor het klimaat als voor onze veiligheid.

Groen wil dat alle investeringen in Saoedi-Arabië on hold worden gezet, in afwachting van een grondig onderzoek. We mogen niet langer wapens leveren aan Saoedi-Arabië en moeten onze algemene buitenlandse politiek tegenover deze schurkenstaat volledig herbekijken.

Al 111 ondertekenaars! Op naar 500
22%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente