Glyfosaat is schadelijk, weg ermee! Teken de petitie

Dat de onkruidverdelger glyfosaat schadelijk is voor mens en milieu lijdt steeds minder twijfel. In België is het gebruik door particulieren al verboden, maar professionals mogen lustig verder gif sproeien. Hoog tijd dat de Europese Commissie de politieke stilstand doorbreekt en het gebruik van glyfosaat overal verbiedt.

  • Glyfosaat is schadelijk voor onze gezondheid. Studies tonen aan dat herbiciden met glyfosaat een hormoonverstorende werking hebben en onze vruchtbaarheid kunnen aantasten.
  • Glyfosaat is schadelijk voor dieren. Het Europees Voedselveiligheidsagentschap EFSA stelde een risico vast op lange termijn voor zoogdieren, waaronder boerderijdieren zoals schapen en koeien. Glyfosaat vernietigt niet alleen de bedoelde onkruiden, maar ook het groen in en rond de akkers.
  • Er zijn alternatieven! De biolandbouw bewijst het keer op keer: glyfosaat is niet nodig om productief te zijn. De landbouw van de toekomst is gebaseerd op een hoge biodiversiteit en een brede variatie van gewassen en landbouwmethoden.
42%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga ik akkoord met het verwerken van mijn persoonsgegevens door Groen.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK