Nooit meer bang van de tandarts

Ben jij wel eens bang voor de tandarts? Soms voor de boor of het prikje, maar meestal voor de grote rekening die volgt? Die kan wel eens hoog uitvallen na een bezoek aan de tandarts of orthodontist. Je krijgt lang niet alles terugbetaald van de ziekteverzekering en die aanvullende verzekeringen zijn soms onbetaalbaar.

Als je naar de tandarts gaat, weet je nauwelijks waar je aan toe bent. Sommige tandartsen volgen de officiële tarieven, anderen mogen zomaar extra's aanrekenen. Soms verschillen de tarieven zelfs van dag tot dag of uur tot uur bij dezelfde tandarts. Die onduidelijkheid schrikt af. 

Dat is een gemiste kans, want goede tandzorg is van levensbelang. Daarom stelt Groen dit 'nooit-meer-bang-voor-de-tandarts-plan' voor. Zodat je nooit meer bang moet zijn voor de tandartsfactuur en weet waar je aan toe bent. Want een gezonde mond is een basisrecht. Onderschrijf onze voorstellen, teken & deel de petitie.

Download het integraal actieplan tandzorg (.pdf)

 

Wij gaan voor

  1. Gratis tandzorg voor iedereen onder de 18 jaar
  2. Rechtstreekse betaling door het ziekenfonds voor wie het financieel moeilijk heeft
  3. Mondzorgcoaches voor mensen uit kansengroepen
  4. Een duidelijke offerte voor je tandartsbezoek
  5. Een betere en bredere terugbetaling door de ziekteverzekering
  6. Een digitaal mondpaspoort voor iedereen
  7. Tandartsen die de goedkopere, officiële tarieven hanteren
  8. Meer tandartsen, minder wachtlijsten
94 ondertekenaars, we zetten door!
18%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente