Eerlijke belastingen: minder op arbeid, meer op grootste vermogens. Teken de petitie

De tien procent rijkste Belgen bezitten naar schatting de helft van al het vermogen, meer dan 1000 miljard euro. Tegelijk betalen jij en ik op ons loon de meeste belastingen van heel Europa.

We moeten rechttrekken wat scheef zit. We vragen een eerlijke bijdrage van de grootste vermogens, zodat we de lasten op arbeid kunnen verlagen. Zo hou jij op het einde van de maand meer loon over.

  • We verlagen de lasten op arbeid. Wie werkt, houdt aan het einde van de maand meer loon over.
  • We voeren een progressieve heffing in op vermogens van meer dan 1 miljoen euro. Zo betalen de vijf procent rijkste Belgen eindelijk een eerlijke bijdrage en worden de belastingen voor de rest van de mensen verlaagd.
  • We sluiten fiscale achterpoortjes en pakken fraude aan. De afkoopwet schrappen we, zodat grote fraudeurs hun straf niet langer kunnen afkopen.
376 ondertekenaars, we zetten door!
15%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente