Petitie: red het Terhillsbos in Limburg

Het prachtige Terhillsbos in Limburg wordt omgehakt. Er komt een bungalowpark in de plaats. Teken de petitie en zet minister Schauvliege onder druk om het bos te redden.

Met Vlaams belastinggeld wordt één van onze meest waardevolle bossen gekapt. Schauvliege wil het natuurgebied, van meer dan 100 voetbalvelden groot, domweg vernietigen om er vakantiewoningen neer te poten.

Het is gelukkig nog niet te laat. Groen eist dat de regering waardevolle bossen beschermt, niet omhakt.

  • Dit project verdwijnt in de prullenmand. Er zijn heel wat bezwaren ingediend tegen de bouw van de bungalows ten koste van het Terhillsbos. De gemeente en Schauvliege kunnen luisteren naar het protest en het bos redden.
  • Waardevolle bossen worden écht beschermd. Er is een kaart ter bescherming van de meest kwetsbare waardevolle bossen. Het Terhillsbos stond daar oorspronkelijk op, maar verdween een jaar geleden plots van de kaart. Dat is geen goed beleid. Vlaanderen is een bosarme regio. De schaarse eeuwenoude bossen die we hebben, moeten we behouden.
  • Natuurbeleid is geen boekhoudkunde. Schauvliege bekijkt natuurbescherming als een boekhouder: hier een stukje weg, daar een stukje bij. Zo werkt het niet. De waarde van een natuurgebied als het Terhillsbos krijg je in geen honderd jaar terug door elders een paar bomen te planten. 
Al 32.595 ondertekenaars! Op naar 38.000
85%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente