23 jun 2015

Tijd voor Minister Weyts om te kiezen tussen Oosterweel of Ringland

“Minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) staat nu voor de keuze: het is of Ringland, of de Oosterweelverbinding”, reageert Groen-parlementslid Wouter Van Besien dinsdag op de studie van het Ringlandcollectief.

Die studie bevestigt duidelijk dat de Oosterweelverbinding die de regering van N-VA, Open VLD en CD&V wil realiseren, niet compatibel is met de volledige overkapping van de Antwerpse ring. De Oosterweelverbinding slaagt niet in de opdracht om een oplossing te bieden die een vlotte mobiliteit combineert met gezonde lucht en nieuwe ruimte voor de Antwerpenaren.

“Deze studie maakt een einde aan de dubbelzinnigheid die BAM en ook N-VA, Open VLD en CD&V poogden in stand te houden. Het én-én verhaal is voorbij. Het is of Oosterweel, of de volledige overkapping van Ringland. Ben Weyts kan niet langer verstoppertje spelen. Groen vindt een duidelijke uitspraak van minister Weyts nu op zijn plaats", zegt Van Besien.

“Ringland klaagt ook aan dat ze niet betrokken werden door de Vlaamse regering. Dat is ernstig. De regering-Bourgeois maakt exact dezelfde fouten als de regering-Peeters. Het wordt tijd dat de ministers beseffen dat we in de 21ste eeuw leven, en dat je dus moet overleggen met de mensen en de organisaties als je draagvlak wil voor je projecten”, besluit het Groen-parlementslid.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente