06 maa 2015

Tijd voor operatie transparantie bij de NMBS

In een uitgelekte mail beschuldigt spoorbaas Jo Cornu voorzitter Jean-Claude Fontenoy van corrupte praktijken. Kamerlid Stefaan Van Hecke (Groen) reageert verbaasd: “Het gekibbel van de regering is blijkbaar overgeslagen naar de overheidsbedrijven. Conflicten en ruzie, daar wordt niemand beter van, en al zeker de reiziger niet. Na de besparingen bij de NMBS krijgen we nu deze heisa.” Ecolo-Groen roept bevoegd minister Galant (MR) op om deze zaak grondig te onderzoeken.

Cornu vindt de betrokkenheid van Fontenoy in vastgoeddossiers in India niet kunnen. “Als Cornu bepaalde activiteiten wil doorlichten, moet hij de kans krijgen, en moet de bevoegde minister hem daarin steunen. Het feit dat bepaalde betrokkenen MR-signatuur hebben, mag Galant niet verhinderen dit ten gronde uit te zoeken”, aldus Marcel Cheron, kamerlid Ecolo.

In een reactie stelde Minister Galant dat ze haar verantwoordelijkheid zal nemen indien er laakbare feiten vastgesteld worden. Voor Van Hecke gaat dit niet ver genoeg. Hij vindt dat de minister zelf initiatief moet nemen in deze. “Het is dringend tijd voor operatie transparantie, te beginnen met een grondige audit”, besluit Van Hecke.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK