Tinne Van der Straeten

Minister van Energie

Als federaal minister van Energie maakt Tinne Van der Straeten prioritair werk van betaalbare energiefacturen en de doorbraak van hernieuwbare energie in ons land, zonder de bevoorradingszekerheid in het gedrang te brengen.

Een ambitieus energie- en klimaatbeleid is een buitengewone kans voor ons land en kan duizenden jobs creëren. Daarvoor is één zaak van levensbelang, en die biedt Tinne Van der Straeten: een duidelijke koers. Want zoals Seneca zegt: voor wie niet weet naar welke haven hij vaart, is elke wind ongunstig.

Haar expertise in energie wordt zeer gerespecteerd. Mensen kennen haar als een vrouw die probeert een gemeenschappelijke basis te vinden en bruggen te bouwen tussen mensen, ongeacht hun overtuiging of politieke kleur. Ze werkt met passie en expertise aan de energieswitch.

Advocate in energierecht

Tinne maakte in 2019 na bijna 10 jaar een comeback in de nationale politiek. Ze werd toen verkozen als Brusselse Vlaming op een Brusselse Ecolo-Groen-lijst. Ze was ook schepen van Mobiliteit en Openbare Werken in Koekelberg. Voor ze opnieuw in de politiek ging, was Tinne advocate gespecialiseerd in energierecht.

Tinne brengt haar schaarse vrije tijd door met haar twee dochters, met een goed boek of op een yogamat.

'Energie is waar mijn expertise én mijn hart ligt'