Tobias Daneels

Provincieraadslid Antwerpen

Kempenaar Tobias Daneels is vastbesloten om alles uit zijn zitje in de Antwerpse provincieraad te halen. Hij wil een heuse mobiliteitsomslag teweegbrengen, en ja, daarvoor is de provincie een belangrijke katalysator. Zo wil Tobias meer fietssnelwegen en wil hij steden en gemeenten helpen bij de aanleg van fietspaden en trage wegen. Bovendien wil hij dat nieuwe bedrijventerreinen hun beste beentje voor zetten voor het milieu, het klimaat en duurzame mobiliteit.

'Groen is de enige partij die de wereld een betere plek wil maken voor iedereen'

Tobias werkte jaren als regiojournalist en kwam zo op veel plaatsen waar hij zag dat het anders en beter kon. De stap naar de politiek was niet evident, maar de keuze voor Groen was dat des te meer. Groen is de enige partij die de wereld een betere plek wil maken voor iedereen, zegt hij daarover. Arbeider of zelfstandige, met of zonder migratieachtergrond, straight of LGBTQI+ ...

In zijn vrije tijd zit Tobias zelden stil. Hij speelt in competitieverband tafeltennis, tennis, squash, padel en badminton en gaat vaak lopen en zwemmen. Ook muziek is een grote passie: in zijn woonkamer slingeren onder andere een een saxofoon, een ukelele en een piano rond.