06 aug 2019

Bestuurders kiezen: wie komt er aan het roer van onze partij?

Op het Toekomstcongres kiezen we wie er aan het roer van onze partij komt te staan. We kiezen een nieuwe voorzitter en ondervoorzitter, een nieuw partijbestuur, een nieuw arbitragecollege en nieuwe afgevaardigden voor de Europese Groene Partij.

Voorzitter en ondervoorzitter

📝 Het voorzittersduo vormt het gezicht van de partij en draagt intern de eindverantwoordelijkheid. Lees het functieprofiel (kandidaturen afgesloten).

🙋 De kandidaten zijn intussen bekend: de duo's Björn Rzoska & Rina Rabau, Christophe Steyaert & Charlotte Storme en Meyrem Almaci & Dany Neudt zijn de drie kandidaat-voor- en ondervoorzitters. Lees meer over de kandidaat-voorzitters.

🗣️ Uitgebreid kennismaken met de kandidaten? Voorafgaand aan het Toekomstcongres stellen de kandidatenduo's zich voor tijdens de Ronde van de Toekomst.

Nationaal partijbestuur

📝 Het partijbestuur komt elke week samen om de politieke lijn van de partij in te vullen. Ze leiden en vertegenwoordigen de partij en voeren de beslissingen uit van de politieke raad en het congres. Lees het functieprofiel (kandidaturen afgesloten).

🙋 De kandidaten zijn intussen bekend. Lees meer over de kandidaat-leden voor het nationaal partijbestuur voor jouw provincie (of Brussels Gewest):

🗳️ Uitgebreid kennismaken met de kandidaten? Voorafgaand aan het Toekomstcongres stellen de kandidaten voor het nationaal partijbestuur uit jouw provincie (of Brussels Gewest) zich voor tijdens de Ronde van de Toekomst. Jij beslist er wie er voor jouw provincie (of Brussels Gewest) als kandidaat voorgedragen wordt op het nationale Toekomstcongres. In het congresreglement (pdf) voor de Provinciale ledenvergaderingen en de Ledenvergadering van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest lees je hoe dat in zijn werk gaat.

Arbitragecollege

📝 Het arbitragecollege treedt op bij conflicten. Ze verzoenen en zoeken naar een discrete oplossing. Kandidaat stellen? Lees het functieprofiel (kandidaturen afgesloten).

🙋 Een aantal kandidaten zijn intussen bekend. Lees meer over de kandidaat-leden voor arbitragecollege voor jouw provincie (of Brussels Gewest):

🗳️ Uitgebreid kennismaken met de kandidaten? Voorafgaand aan het Toekomstcongres stellen de kandidaten voor het arbitragecollege uit jouw provincie (of Brussels Gewest) zich voor tijdens de Ronde van de Toekomst. Jij beslist er wie er voor jouw provincie (of Brussels Gewest) als kandidaat voorgedragen wordt op het nationale Toekomstcongres. In het congresreglement (pdf) voor de Provinciale ledenvergaderingen en de Ledenvergadering van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest lees je hoe dat in zijn werk gaat.

EGP-delegates

📝 De delegatieleden van Groen voor de Europese Groene Partij vertegenwoordigen onze partij op de halfjaarlijkse Councils. Daar bepaalt de Europese groene familie haar standpunten over tal van onderwerpen. Lees het functieprofiel (kandidaturen afgesloten).

🗳️ Kennismaken met de kandidaten? Alle kandidaat-delegates stellen zich voor op het nationale Toekomstcongres.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente