21 Maart 2023

08:00 PM -
09:00 PM

Wil jij ook deelnemen aan ons Toekomsttraject?

Zoom (online)

Inschrijven
Wil jij ook deelnemen aan ons Toekomsttraject?

Het Toekomsttraject van Groen is in 2023 aan haar 5e editie toe, en daarvoor zoeken we nieuwe deelnemers!

Toekomst wat?

Het Toekomsttraject (in eerdere edities 'Toekomst-Atelier' genoemd) is ons Groene 'labo' voor de ontwikkeling van talenten met oog op de toekomst van Groen. Het is een vormingstraject voor mensen die een actief engagement (willen) opnemen in onze partij de komende jaren.

Tijdens het Toekomsttraject zetten we zowel in op persoonlijke vaardigheden als op skills die eigen zijn aan de politieke wereld. Op maat van elke deelnemer gaan we aan de slag met deze vaardigheden en de ambities en mogelijkheden die elke deelnemer voor zichzelf ziet. Op die manier neem je een volgende stap in je engagement voor Groen. Om zelf te groeien en om het (lokale) politieke werk nog beter te maken.

Stel je kandidaat tot en met 26 maart

Je hoeft niet genomineerd te worden om je kandidaat te stellen! Iedereen die actief is binnen Groen kan zich - nominatie of niet -  kandidaat stellen door te vertellen wie je bent en wat je motivatie is om deel te nemen. Dat kan via een motivatiebrief, maar wie zich comfortabeler om het op een andere manier voor te stellen, kies dan gerust voor de manier waar jij je het comfortabelst bij voelt (bijvoorbeeld door een video, een presentatie, een podcast,...). De deadline om je kandidaat te stellen is 26 maart 2023. Stuur daarvoor je motivatie en cv naar [email protected]. Weet wel: niet iedereen die zich kandidaat stelt, kan deelnemen. Helaas. We hebben een 15-tal plaatsen beschikbaar. Begin april maken we een selectie en brengen we alle kandidaten op de hoogte. 

Wat verwachten we van kandidaten en wat bieden we aan?

We verwachten van kandidaten dat ze al actief zijn binnen Groen en voor zichzelf een toekomst en engagement binnen Groen zien. Geef verder gerust aan welke (eventuele) ervaringen je reeds achter de rug hebt op politiek vlak, wat je nog te leren hebt, wat je nog wil bereiken. Zo kunnen wij hier ook beter op inspelen.

Als je geselecteerd wordt, verwachten we dat je tijd en energie vrij kan maken om deel te nemen aan al onze 'stops' op het Toekomsttraject. Dat gaat zeker al om de volgende momenten: 

👉Twee voormiddagen basisopleiding in de ecologie door Oikos op zaterdag 6 mei en op zaterdag 10 juni

👉Het hoogtepunt van het Toekomsttraject is ons Toekomstweekend op 16, 17 en 18 juni 2023. Deelname hieraan is verplicht. Dus stel je enkel kandidaat als je dit weekend nog vrij bent.

👉Navormingen op zondag 17 september 2023 & zaterdag 14 oktober 2023 (telkens waarschijnlijk een halve dag)

Geïnteresseerd? Meer weten? Schrijf je in voor het online infomoment!

📍 We organiseren een online infomoment op dinsdagavond 21 maart 2023 van 20u tot 21u

Als je met vragen zit, als er dingen onduidelijk zijn, of als je twijfelt of je je kandidaat zou stellen: tijdens het infomoment zetten we alles nog eens op een rijtje en kan je al je vragen 'live' stellen. Deelname aan het oriëntatiemoment is niét verplicht om je kandidaat te kunnen stellen.

Wil je liever schriftelijk je vragen stellen? Dat kan uiteraard ook! Stuur een mailtje met je vragen naar [email protected] en we helpen je graag verder.

Groen wil de samenleving waarvoor ze zich inzet zo goed mogelijk weerspiegelen. Wij geloven in de kwaliteiten en vaardigheden die in één ieder van ons zit ongeacht gender, seksuele geaardheid, afkomst, geloof, leeftijd of handicap. 

Kom je ook?