02 sep 2013

Topbenoemingen: topmanagers moeten riante opzegvergoeding laten vallen

De politieke stoelendans van de regering Di Rupo is een feit. Groen roept de topmanagers op om hun opzegvergoedingen te laten vallen. Fractieleider Stefaan Van Hecke (Groen): “De topmanagers vertrekken naar een goed betaalde job en moeten dus hun opzegvergoeding laten vallen. Marc Descheemaecker zijn opzegvergoeding bedraagt ongeveer 900.000 euro, Jannie Haek 750.000 euro en Stefaan De Clercq, volksvertegenwoordiger sinds 1990, heeft recht op ongeveer vier jaar loon.”

Descheemaecker gaat naar Brussels Airport, Haek naar de Nationale Loterij en de De Clercq naar Belgacom. Vele CEO’s; hebben riante opzegvergoedingen onderhandeld in hun huidig contract. Van Hecke: ”Een promotie alleen op basis van politieke kleur en een nieuwe topjob zonder sollicitatie zijn voldoende redenen om hun opzegvergoeding vrijwillig af te staan. De politieke benoemingscarrousel kan al op geen begrip rekenen, een opstapbonus zou hun geloofwaardig verder ondermijnen.”

Groen roept de klassieke tripartite van CD&V, Open VLD en sp.a, op om in de nieuwe arbeidsovereenkomsten de opzegvergoeding af te schaffen bij een nieuwe topjob of vrijwillig ontslag. Voor Marc Descheemaecker, gedelegeerd bestuurder van de NMBS, is de ontslagvergoeding vastgelegd op 24 maanden loon of ongeveer 900.000 euro. Jannie Haek, die als topman van de NMBS Holding heeft recht op 18 maanden opzegvergoeding of ruim 750.000 euro. Van Hecke : ”Een wet van 2010 beperkt dit tot 1 jaar maar deze contracten dateren van voordien. Bij een nieuwe topjob of vrijwillig ontslag moeten opzegvergoedingen worden afgeschaft bij vrijwillig vertrek.”

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK