02 okt 2013

Uittredingsvergoeding Kamerleden afgeschaft onder druk van Groen

Fractieleider Stefaan Van Hecke (Groen) is tevreden met de goedkeuring van zijn voorstel om de opstapvergoeding af te schaffen bij vrijwillig vertrek van Kamerleden. “Eind 2012 dienden we ons hervormingsvoorstel in. De conferentie van voorzitters van de Kamer ging woensdagochtend eindelijk akkoord met de vraag van Stefaan Van Hecke naar een algemene verplichting: Kamerleden die vrijwillig opstappen, krijgen niet langer een opzegvergoeding.”

Toen de regering op 2 september CD&V-Kamerlid Stefaan De Clerck als Belgacom-voorzitter koos, riep Groen-fractieleider Stefaan Van Hecke de politiek benoemden op om afstand te doen van hun opzegvergoeding: "‘Een promotie alleen op basis van politieke kleur, zonder sollicitatie, is reden genoeg om de opzegvergoeding vrijwillig af te staan", stelde hij. Vandaag is er een definitieve regeling.

Stefaan Van Hecke: "Hiermee is een belangrijke eerste stap gezet. Een Kamerlid dat vrijwillig ontslag neemt, heeft niet langer recht op een opstapvergoeding. Zo worden Kamerleden op gelijke voet behandeld met een werknemer die vrijwillig vertrekt naar een andere job.”

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK