19 maa 2015

Uniek project in Adegem levert twaalf assistentiewoningen op

In Adegem is er opnieuw een OCMW-aanbod voor senioren in de vorm van assistentiewoningen met zorg. Een buurt- en lokaalgericht project tegen de vereenzaming.

Dankzij de inspanningen van Groen is er in Adegem (deelgemeente van Maldegem) opnieuw een OCMW-aanbod voor senioren in de vorm van assistentiewoningen met zorg. Een buurt- en lokaalgericht project tegen de vereenzaming. 

“Oud worden in de eigen leefomgeving en een bezoekje krijgen van familie, buren en vrienden is goud waard. Dit project is er gekomen door de jarenlange positieve ingesteldheid van Groen,” aldus OCMW-voorzitter Stefaan Standaert (Groen). Het is ook een lokaal gericht project aangezien Adegemnaars voorrang krijgen bij het toewijzen van de woningen. 

Oud worden in de eigen leefomgeving en een bezoekje krijgen van familie, buren en vrienden is goud waard.

Het project “Senioren onder de Toren” heeft de ambitie om in elke Maldegemse leefkern assistentiewoningen te hebben, dicht bij de kerktoren. In het kader van dit project zijn er 7 assistentiewoningen in Kleit en zijn er nu 12 assistentiewoningen met zorg bijgekomen in Adegem. Deze bieden plaats voor 12 alleenstaanden of koppels. Alle bewoners hebben hun eigen flat en eten samen in een gemeenschappelijke ruimte. Dit versterkt het sociale aspect van het project. Bovendien is het ook betaalbaar, want iedereen deelt de zorg die ze aankopen met de andere bewoners.

Zorgpersoneel is aanwezig van ’s morgens tot ’s avonds en naast een noodoproepsysteem is er ook twee keer een nachtronde. Dat bezorgt alle bewoners een gerust gevoel. “We legden elk onze ideeën samen en werkten hard. Het resultaat mag er zijn. Groen Maldegem is er fier op dat het nu mee bestuurt en dit mee waargemaakt heeft.” vervolledigt Stefaan Standaert.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente