Als coördinator van de dienst 'engagement' bij de ngo Join For Water wil Valentien aandacht vestigen op de impact van de klimaatcrisis op de watercyclus. Soms zijn er lange droogtes, soms krijgen we meer overstromingen. Gelukkig bieden ontharde blauwgroene longen in dorpen of steden, natte natuur en bossen een oplossing. Met een passie voor impactvolle verhalen neemt zij mensen mee in de complexe samenhang tussen klimaat en water.

Door haar ervaring in lokale politiek in Oostkamp heeft zij inzicht in politieke processen. Met een achtergrond in het begeleiden van vrijwilligers begrijpt zij het belang van het verenigingsleven en burgerinitiatieven. Valentien benadrukt de waarde van deze organisaties, die inspiratie bieden en de kritische stem van de samenleving weerspiegelen. Ze pleit voor brede participatie van burgers, ook bij overkoepelende vraagstukken buiten de dorpsgrenzen.

De oproep is helder: gezamenlijk streven naar een duurzaam en rechtvaardig klimaatbeleid. Met aandacht voor ontharde blauwgroene zones en natuurlijke oplossingen draagt zij bij aan het creëren van beleid dat niet alleen de waterproblematiek aanpakt, maar ook duurzaamheid en rechtvaardigheid integreert.

De klimaatcrisis is een watercrisis.

Andere Kandidaten

Enkel met Groen

Eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt
Wat wil Groen?
Goede, betaalbare zorg voor iedereen
Wat wil Groen?
Eerlijke kansen voor iedereen
Wat wil Groen?