Veilige straten voor fietsers en voetgangers

700 dodelijke verkeersslachtoffers per jaar: daarmee ligt onze kans om te sterven in het verkeer dubbel zo hoog als in Nederland. Genoeg is genoeg. Niets doen is schuldig verzuim.

Groen eist dat alle overheden zonder treuzelen werk maken van veilige wegen met voldoende ruimte voor fietsers en voetgangers.

  • Conflictvrije kruispunten voorkomen ongevallen. Dat auto's mogen afslaan terwijl fietsers groen hebben, is compleet absurd en levensgevaarlijk. We roepen Vlaanderen en alle steden en gemeenten op om hun kruispunten te herzien zodat groen licht ook écht betekent dat het veilig is om over te steken.

  • Met voorsorteervakken hou je fietsers uit de dode hoek. Fietsers die naast aanschuivende auto's staan, worden vaak niet gezien. Zet hen vóór de auto's: zo worden ze tenminste gezien en kunnen ze als eerste het kruispunt verlaten.

  • Weer vrachtwagens op drukke fietsassen. Zeker in de spits horen vrachtwagens niet thuis rond de scholen, maar ook daarbuiten moeten we vrachtwagens zoveel mogelijk uit de binnenstad houden.
58%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga ik akkoord met het verwerken van mijn persoonsgegevens door Groen.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK