15 feb 2011

Veiligheid essentieel voor een efficiënt en comfortabel openbaar vervoer.

Het openbaar vervoer in Brussel ligt vandaag lam. Aanleiding voor de spontane staking van metro-, tram- en busbestuurders is een voorval in metrostation Koning Boudewijn, waarbij een bestuurder bedreigd werd. Dat is het zoveelste incident op rij. Nauwelijks een paar weken geleden interpelleerde Annemie Maes de bevoegde minister nog in de commissie infrastructuur naar aanleiding van verbale en fysieke agressie tegenover jonge metrogebruikers in metrostation Simonis.

Samen met reissnelheid, frequentie en comfort is veiligheid een basisvoorwaarde voor een performant openbaar vervoer. Willen we dat zoveel mogelijk Brusselaars en pendelaars de wagen laten staan, dan zullen we de veiligheid van het openbaar vervoer moeten verhogen. Vanzelfsprekend heeft de MIVB zelf hier een opdracht, maar zonder overleg en samenwerking met politie én met lokale besturen lukt het niet. Annemie Maes: ”De problemen spelen zich zowel boven- als ondergronds af en moeten dan ook in samenspraak aangepakt worden. De MIVB heeft de voorbije weken reeds extra personeel ingezet op probleemlijnen. Ik begrijp dan ook de frustratie bij het personeel.”

Groen! is voor een stevig overlegmodel, waarbij het personeel niet te vaak moet overgaan tot staking om gehoord te worden. Pendelaars die vandaag zuchten omdat er geen tram is, moeten echter beseffen dat de stakers eigenlijk aan hun kant staan in strijd voor comfortabel openbaar vervoer.Groen! verwacht concrete maatregelen op korte en lange termijn.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK