Fiorella en Lex willen veilig naar school fietsen. Teken de petitie

Stuur jij je kinderen met een gerust hart de straat op? De helft van de Vlamingen niet, bleek uit onderzoek. In tientallen steden en gemeenten, van Gent tot Bonheiden, toont Groen dat het anders kan.

Met ons vijfpuntenplan laten we alle kinderen in Vlaanderen en Brussel veilig naar school fietsen.

  1. Elke school krijgt een schoolstraat. Bij het begin en einde van de schooldag sluiten we de straat af voor autoverkeer. De schoolpoort wordt zo een veilige plek, mét schone lucht.
  2. We hanteren de kindnorm voor infrastructuur. Een straat is pas veilig als een kind er vlot en zelfstandig kan fietsen en wandelen.
  3. Alle kruispunten worden conflictvrij tegen 2020. We leren onze kinderen dat groen betekent dat het veilig is om over te steken, maar laten wel nog afslaande auto's het zebrapad kruisen. Dat kan niet langer: groen is groen.
  4. Zwaar vrachtverkeer hoort niet thuis in een schoolomgeving. Met een vrachtroutenetwerk houden we vrachtwagens uit de buurt van scholen.
  5. Veilig fietsen en wandelen wordt onderdeel van de leerplannen. Kinderen zouden naar school moeten kunnen fietsen en wandelen vanaf de allereerste schooldag in de kleuterschool.
59%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga ik akkoord met het verwerken van mijn persoonsgegevens door Groen.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK