20 dec 2016

Verhoging distributietarief: "Geen nood aan hogere factuur, wel aan Energiepact"

"Het is tekenend voor de regering-Bourgeois van N-VA, Open VLD en CD&V dat kmo's en gezinnen steeds het gelag betalen, en de hele grote verbruikers buiten schot blijven. Dit is geen wet van meden en perzen, maar een duidelijke keuze". Dat zegt Groen-parlementslid Johan Danen in reactie op de nieuwe distributietarieven voor elektriciteit die dinsdag bekendgemaakt werden.

De stroomfactuur voor gezinnen en kmo's gaan omhoog, en die voor grote bedrijven omlaag. "De regering-Bourgeois kwam eerst met de Turteltaks, 100 euro extra voor een gemiddeld gezin. Het feit dat heel wat kosten doorgerekend worden in de distributienettarieven is een beslissing van de regering. Deze distributiefactuur betekent nog eens 50 euro extra voor een gezin met een doorsnee verbruik. De mensen zijn die hoge facturen beu. De elektriciteitsfactuur lijkt wel een tweede belastingsbrief. En ook het steeds maar doorschuiven van de zwarte piet is onaanvaardbaar", zegt Groen-parlementslid Johan Danen verontwaardigd.

"We hebben geen nood aan steeds hogere facturen. We verwachten daarentegen van de regering-Bourgeois dat ze komt met een doordacht Energiepact op lange termijn. Want zonder plan loopt de regering altijd achter, en komen de facturen steeds weer op het bord van de gewone gezinnen terecht", besluit Johan Danen.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK