20 mei 2014

Stefaan Van Hecke

Dinsdag verklaarde de Oost-Vlaamse N-VA-lijsttrekker Siegfried Bracke dat N-VA-voorzitter De Wever toch gelijk had met zijn stigmatiserende uitspraken naar werkzoekenden.

“Er begint een systematiek in het N-VA-bochtenwerk te zitten. Eerst doen ze een kille en asociale uitspraak. Daarna volgen halfslachtige excuses. Om de dag erna gewoon weer verder te doen”, reageert Groen-lijsttrekker Stefaan Van Hecke op de laatste uitspraak van Bracke.

“Die hele reeks versprekingen en halve excuses geven wel een beeld van hoe de N-VA'ers echt denken. N-VA probeert haar asociaal programma te maskeren, maar kan zich nu al niet meer inhouden. Bochtenwerk over indexsprong pensioenen en een harde aanpak van werkzoekenden, dat zijn recepten om de armoede nog te vergroten”, analyseert de Groene lijsttrekker voor de Kamer in Oost-Vlaanderen.

“Elke keer een topje van de N-VA ijsberg boven water komt, beginnen ze zich te excuseren en proberen ze het weer onder water te duwen. Maar het gaat wel degelijk om een ijsberg van 9 miljard euro snijden in de sociale zekerheid. Dat blijkt zwart op wit uit de onafhankelijke berekening Rekening14”, besluit Stefaan Van Hecke.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente