02 maa 2016

Voorstel Peeters totaal in strijd met werkbaar werk

Ecolo-Groen reageert verbaasd op het voorstel van minister van werk Kris Peeters (CD&V) waardoor deeltijdse werknemers met een variabel uurrooster pas daags voordien hun uurrooster te horen krijgen. “Moet dit nu het werkbaar werk voorstellen waar Kris Peeters vorige week mee uitpakte?”

“Het wordt die werknemers nu moeilijker gemaakt om hun werk te combineren met hun familiaal en sociaal leven. Deze kille regering kent duidelijk de dagelijkse realiteit van vele werknemers niet.”

De focus van de ronde tafels van de afgelopen weken over werkbaar werk, lag op de strijd tegen burn-outs en op tijd. Peeters zelf verwees ernaar als volgt: ‘Hoe krijg je je job gecombineerd met een druk gezinsleven’. Willaert: “Qua contradictie kan dit tellen. Noch de strijd tegen burn-out, noch de zoektocht naar een balans tussen werk & privé zijn gebaat met deze ‘flexibilisering op maat van de werkgever’.”

Willaert merkt ook op dat vooral de alleenstaande ouders extra hard worden getroffen. “Deze regering kent geen genade met de alleenstaanden. Nog maar enkele weken geleden klaagden we al de gebrekkige werking van het alimentatiefonds aan. Nu komt dit er bovenop. Alleenstaande ouders moeten zich nu al in bochten plooien om opvang voor hun kinderen geregeld te krijgen. Als je pas 24 uur op voorhand weet of je moet werken of niet, wordt dit helemaal onmogelijk. Het wordt tijd dat de bevoegde excellenties zich wat beter gaan inleven in de gevolgen van hun voorstellen voor de dagelijkse realiteit van zovele landgenoten,” besluit Willaert.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK