Nadia en Jeremie: de voorzitters van Groen

Onze leden kozen Nadia Naji en Jeremie Vaneeckhout in juni 2022 als nieuwe covoorzitters van Groen. Nadia Naji, 30 jaar en afkomstig uit Molenbeek, wil punch en vernieuwing brengen in de partij. Jeremie Vaneeckhout, 37 jaar, vader van drie jonge dochters en afkomstig uit Anzegem, wil het welzijn van alle mensen weer centraal zetten.

Zij kozen met volle overtuiging voor modern, gedeeld leiderschap. Dat is het Groene antwoord op de machowereld die de politiek vandaag nog steeds is. Gedeeld leiderschap zorgt voor een betere balans tussen werk en privé en zet het geheel centraal, in plaats van één persoon. Eén leider die alles beslist, dat is niet meer van deze tijd. Ook op dit vlak is Groen voorloper en daar zijn we heel trots op.

Nieuwe politiek is dan ook meer dan ooit nodig: de uitdagingen in de samenleving zijn enorm en de komende jaren beslissend. Meer dan ooit hebben we mensen in de politiek nodig die vol overgave kiezen voor mens en planeet. Nieuwe covoorzitters Jeremie en Nadia nemen die handschoen op en strijden voor een gezonde planeet waarop iedereen zich goed kan voelen. Want deel zijn van Groen, dat is kiezen voor goed in je vel, goed voor de planeet en goed voor elkaar.

Ontdek ons programma