Mortsel

Walter Duré

Vlaams Parlement
23
Vlaams Parlement
‹ Terug naar overzicht

57 jaar geleden geboren in Mortsel als jongste in een gezin van 8. Van kindsbeen af verbonden geweest met het verenigingsleven zoals turnkring, jeugdbeweging en voetbalclub. Als jongere nam ik verschillende engagementen op in de jeugdraad.

Samen met mijn vrouw vertrok ik in 1991 voor 2 jaar met de fiets, de wereld rond ... om het fietsen te promoten als ideaal vervoersmiddel.

'Wereldfietser om het fietsen te promoten'

Bij terugkomst richtte ik de Fietsersbond op. Hiermee gaven we de aanzet voor een degelijk en onderbouwd fietsbeleid in Mortsel.

Het bleef bewegen in mij om te ondernemen en ook hier mijn idealen rond een leefbare wereld in daden om te zetten. In 1996 mijn eigen bouwbedrijf opgericht: 'De Groene Baksteen'.  De naam spreekt voor zich: ecologisch en duurzaam verbouwen. De verandering van het klimaat deed zich immers steeds concreter voelen, zien …

Ecologisch verbouwen betekent voor mij niet alleen gebruik maken van duurzame materialen maar ook werken “onder de kerktoren”,  zodat verplaatsingen naar de klant, naar leveranciers beperkt zijn. Twee vliegen in één klap: minder impact op het klimaat en minder impact op de mobiliteit. Mijn doel is om via een doorgedreven studie een programma te ontwikkelen dat duizenden aannemers begeleid en aanzet om hetzelfde te doen. Hierdoor zullen miljoenen kilometers minder afgelegd worden. Zowel de aannemers zelf als het klimaat en de mobiliteit zullen hier een ongelooflijk groot voordeel uit halen.

Ik had de eer om in oktober 2018 een sterke Groene ploeg te mogen trekken in Mortsel. Wij haalden een ongelooflijk resultaat door een sterk programma met heel veel enthousiasme naar de mensen te brengen.  Op dit elan wil ik verder bouwen aan een duurzaam, eerlijk en gezond Vlaanderen.

Doe mee met de campagne

Versterk samen met mij de groene golf. Sluit je aan bij onze campagne. Elk engagement is welkom, groot of klein, digitaal of mee op straat.

DOE MEE