Weg met wegwerpplastic! Teken de petitie voor propere straten en parken

Vlamingen zijn sorteerkampioen, maar helaas zijn we ook kampioen in het produceren van afval. We moeten af van verpakkingen en producten voor eenmalig gebruik. De alternatieven zijn er! Teken onze petitie en zet druk op overheid, bedrijven en burgers om de strijd tegen afval en zwerfvuil aan te gaan.

  • Minder verpakking. We moeten af van verpakkingen voor eenmalig gebruik en onnodige verpakking. Waar verpakking echt nodig is, kiezen we voor honderd procent recycleerbare of herbruikbare verpakkingen zonder schadelijke stoffen.
  • Geen plastic wegwerpzakjes. Vlaanderen verbood het gratis weggeven van plastic wegwerpzakjes aan de kassa, maar dit gaat niet ver genoeg. Sommige supermarktketens staan al een stap verder en bieden enkel nog herbruikbare alternatieven aan, bijvoorbeeld voor groenten en fruit. Die moeten de standaard worden.
  • Statiegeld op blikjes en plastic flessen. Zo voorkomen we zwerfvuil en kunnen we beter recycleren. Overig plastic moet allemaal in de pmd-zak kunnen.
Al 18.748 ondertekenaars! Op naar 20.000
93%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente