Wouter De Vriendt is fractieleider van Ecolo-Groen in de Kamer van het federaal parlement. Als Kamerlid werkte hij rond buitenlandse zaken, ontwikkelingssamenwerking, defensie, en asiel en migratie

Wouter werkt hard aan een wervend groen verhaal dat veel mensen kan bereiken. Zijn politieke stijl vertrekt vanuit begrip voor andere meningen. Niet het eigen gelijk benadrukken, maar positieve krachten bundelen.

'Engagement voor de samenleving is de rode draad door mijn leven'

Zijn belangrijkste drijfveer? Rechtvaardigheid, het uitgangspunt van alle dossiers waarin hij in de Kamer zijn tanden zet. Met zijn dossierkennis en bevlogen maar bescheiden stijl zet hij zich af tegen politici die alleen maar kiezen voor conflict en negativiteit.

Naast het werk

Al vanaf zijn kindertijd brandt het politieke vuur in Wouter. Toen hij jong was, was hij actief lid van Oostendse actiegroepen en milieuorganisaties. De weinige vrije tijd die Wouter heeft, gaat naar joggen, ritjes op zijn koersfiets, genieten van Oostende, en natuurlijk zijn gezin met drie dochters. Hij is ook een groot wijnliefhebber en heeft sinds kort een lieve hond uit een dierenasiel.

Andere Kandidaten

Enkel met Groen

Eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt
Wat wil Groen?
Goede, betaalbare zorg voor iedereen
Wat wil Groen?
Eerlijke kansen voor iedereen
Wat wil Groen?