18 mei 2014

Wouter Van Besien: “Voor fris beleid en meer sociale ambitie in de regering kan je op Groen rekenen."

Groen-voorzitter Wouter Van Besien spreekt in een zonovergoten Gent een laatste keer voor de verkiezingen de leden en sympathisanten toe. “Aan al wie nog twijfelt tussen traditioneel beleid en fris beleid, aan al wie nog twijfelt tussen stilstand en een nieuwe wind, aan al wie nog twijfelt tussen grijs en duidelijk. Aan al die mensen zeg ik: zet de stap en stem Groen in de regering.”

Van Besien haalt scherp uit naar het beleid die de regeringen de afgelopen jaren hebben gevoerd. “Eindeloze wachtlijsten, geen milieubeleid, jacht op jonge werklozen, te lage lonen en uitkeringen. Het is overduidelijk dat de progressieve agenda in de afgelopen vijf jaar te zwak is verdedigd. Groen moet erbij in de regering, in België, in Vlaanderen. Aan al de kiezers die meer ambitie willen, zeg ik: op ons kan je wel rekenen.”

Een eerlijke bijdrage vragen aan de 15% rijksten, het uitbouwen van schone en betaalbare energie, de wachtlijsten aanpakken en jongeren opnieuw perspectief geven. Van Besien: “Het is geen kwestie van haalbaarheid, het is een kwestie van politieke wil. En de politieke wil zal er enkel komen als Groen genoeg stemmen krijgt. Stemmen op de drie niveaus, zodat we die politieke wil overal kunnen omzetten in beleid.”

Van Besien vuurde nog een laatste keer de vele leden aan. “Veel mensen denken vandaag aan Groen, veel mensen staan op een zucht om voor Groen te stemmen. Spreek de komende 7 dagen nog zoveel mogelijk mensen aan en geef hen het laatste duwtje in de goede richting.”

De volledige speech vind je hier terug.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK