Groen Europees Zomerweekend

Tijdens het laatste weekend van de zomervakantie trakteren we je in Nieuwpoort op de heetste debatten en verkwikkendste workshops. Honderden doeners uit alle uithoeken van het land zakken af naar de wondermooie badstad en onthullen er hun wilde ideeën. Het pittige programma werd met veel liefde gebrouwen voor en door Groen-leden met goede smaak en straffe verhalen. Welkom op het 20ste Groen Europees Zomerweekend!

Breinbrekers

Daag onze bonte bende sprekers (en jouw hersencellen) uit tijdens onze hete debatten en verkwikkende workshops. Wissel van gedachten en ontdek hoe we samen grootse dingen kunnen doen.

Zomerplezier

Tussen de wervelwind van ideeën door serveren we een stevige portie ontspanning. Bouw zandkastelen met onze kopstukken, ga op ontdekking aan de kust en kroon jezelf tot quizheld van het Zomerweekend.

Filmfestival

Ga op het tipje van je strandstoel zitten en word opstandig bij onze inspirerende films, geselecteerd voor en door groene doeners. Droom weg bij ontroerende verhalen en mijmer over de wereld van morgen.

za 16:00
Breinbreker
Molenbeek tussen cliché en realiteit

Schepen Annalisa Gadaleta probeert een genuanceerd beeld te geven van Molenbeek, zonder taboes maar wel met een grote liefde voor haar gemeente.

za 11:45
Breinbreker
Hongarije ontspoord?

Wat is er toch aan de hand in Hongarije? Benedek Jàvor, groen Europees parlementslid, werpt zijn blik op de situatie.

za 16:00
Filmfestival
Film: Shadow World

In Shadow World legt Johan Grimonprez de business van de wereldwijde wapenhandel bloot - de business die zijn winsten telt in miljoenen dollars en zijn verliezen in mensenlevens.

za 20:00
Zomerplezier
8 years, 5 months, 4 weeks, 2 days

Bert & Fred zoeken samen de grens op en stappen er hand in hand over. Ze brengen spectaculair, grappig en gevaarlijk circus.

za 11:45
Breinbreker
Gender-mainstreaming

Groen-schepen Adelheid Byttebier werkt in Schaarbeek aan de gelijkheid tussen man en vrouw. Ze werkte een heus stappenplan voor gendermainstreaming uit.

za 14:00
Zomerplezier
Streetmart

Verlaat de gezellige Groen-cocon en bezoek de Streetmart in Middelkerke met de fiets.

za 16:00
Breinbreker
De tango Europa-Turkije

Europa lijkt een tango van aantrekken en afstoten te dansen met Turkije. Joost Lagendijk (GroenLinks) geeft uitleg.

za 13:30
Zomerplezier
Stand Up Paddle Boarding

Nieuwpoort niet exotisch genoeg? Dan halen we gewoon een beetje Hawaï naar hier. Stand up paddle boarding (sup) is een rage die komt overgewaaid van de Hawaïaanse eilanden.

Groen Europees Zomerweekend
Floreal Nieuwpoort