Stop de bomenkap langs onze wegen!

Teken de petitie.

De afgelopen jaren zijn er langs de Vlaamse gewest- en waterwegen honderden hectaren bomen verdwenen. De Vlaamse Waterweg, het agentschap dat de Vlaamse rivieren en kanalen beheert, kapt elk jaar ongeveer 150 kilometer bomen. Dat is de afstand van Oostende tot Leuven! De Vlaamse regering moet werk maken van een doordacht en evenwichtig groenbeheer van bermen. Teken de petitie en stop de onbezonnen vernietiging.

  • Kilometers kappen en vernietigen is géén ecologisch beheer. Door hele stroken van enkele kilometers botweg te kappen, veroorzaak je onnodig veel natuurschade. Groen pleit voor beheer in fases, met kappingen van maximum enkele honderden meters.
  • De botte kap langs kanalen is nefast voor de biodiversiteit. Kanalen zijn waardevolle groene linten in ons landschap. Hun oevers zijn een schuilplek voor veel dieren. De Vlaamse Waterweg moet daar zorgvuldig mee omgaan.
  • Bomen zijn de stofzuigers van de lucht. De luchtkwaliteit in Vlaanderen is barslecht en we zijn één van de minst groene regio's van Europa. Elke boom telt: de absurde en onnodige kap moet nu stoppen.
Al 14.590 ondertekenaars! Op naar 20.000
72%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.