Promoshow is gemiste kans

23 jul 2016

“Zoals werd voorspeld heeft de regering-Michel er een promo-moment van gemaakt”, reageert Groen-fractieleider Kristof Calvo teleurgesteld op de afloop van het ‘zomerseminarie’ van de regering-Michel zaterdag.

Kristof CalvoFederaal parlementslid - fractieleider

Regering-Bourgeois (opnieuw) gebuisd voor kinderbijslag

19 jul 2016

“Drie negatieve adviezen op rij moeten een belletje doen rinkelen bij de regering-Bourgeois. Als ze nu nog niet van nul herbegint, is dat het definitieve bewijs dat ze niet wil luisteren naar constructieve kritiek”.

Elke Van den BrandtVlaams parlementslid

Gekibbel over flexibeler werk zal oorzaken burn-outs en ziekteverzuim niet wegnemen

19 jul 2016

Ecolo-Groen reageert ontgoocheld op de voorstellen van Kris Peeters (CD&V) rond ‘wendbaar werk’. “Peeters legt een totaal foute focus,” reageert Evita Willaert, kamerlid voor Groen. “Waar blijft het antwoord op hallucinante cijfers rond stress en burn-out op het werk? Waar vinden we concrete acties terug om langdurig ziekteverzuim tegen te gaan? Waar zijn de voorstellen die gaan over de werkvloeren zélf?” Volgens Ecolo-Groen zullen deze voorstellen nieuwe problemen op de werkvloer creëren in plaats van acute probleemsituaties op te lossen. 

 

Evita WillaertFederaal parlementslid

Rzoska: "Super-ministerraden leiden tot koehandel en slechte besluitvorming"

18 jul 2016

"De koehandel van Geert Bourgeois over meer dan 150 dossiers leidt opnieuw tot een pak slechte compromissen", reageert Groen-fractieleider Björn Rzoska maandag op de persconferentie over de 'superministerraad' van Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA).

Björn RzoskaVlaams parlementslid - fractieleider

Dit Turkse regime heeft geen plaats in de EU

18 jul 2016

Groen reageert erg verontrust op de maatregelen die President Erdogan afkondigt in de nasleep van de gebeurtenissen van dit weekend. “Dit is een illegitieme presidentiële staatsgreep als reactie op een al even illegitieme militaire staatsgreep. Een regering die de doodstraf herinvoert, de rechtsstaat ondermijnt, en media en oppositie beteugelt, kan geen geloofwaardige gesprekspartner zijn voor de Europese Unie. We verwachten een stevige reactie van onze federale regering”, stellen Meyrem Almaci (voorzitster Groen) en Wouter De Vriendt (kamerlid Groen).

Wouter De VriendtFederaal parlementslid

Ook na deliberatie tweede zit voor kinderbijslag

13 jul 2016

"Nu ook de werknemers- en werkgeversorganisaties heel kritisch zijn over het nieuwe kinderbijslagmodel van minister Vandeurzen, is het helemaal duidelijk. Zelfs na deliberaties krijgt de Vlaamse regering een buis voor haar kinderbijslag-systeem". Dat zegt Groen-parlementslid Elke Van den Brandt dinsdag meteen in een reactie.

Elke Van den BrandtVlaams parlementslid

Belangenconflicten Commissaris Cañete blijven sluimeren: tijd voor grondig onderzoek

13 jul 2016

Europees commissaris voor klimaat en energie Miguel Arias Cañete verscheen gisteren voor de commissie juridische zaken van het Europees Parlement om vragen te beantwoorden over zijn relaties met een aantal dossiers die potentiële belangenconflicten en/of corruptie met zich meedragen (1). Bart Staes, Europees parlementslid voor Groen: “Deze hoorzitting legt opnieuw grote twijfels bloot over de geschiktheid van Cañete voor het ambt van Europees commissaris. Hij slaagde er niet in ons gerust te stellen over de verschillende belangenconflicten die opduiken rond hem en zijn familie.”

Bart StaesEuropees parlementslid

Positief dat er een bemiddelaar komt om dierenrechten en religieuze vrijheid te verzoenen

13 jul 2016

"Het is positief dat minister Ben Weyts een bemiddelaar aanstelt die dierenrechten en religieuze vrijheid op een goede manier moet verzoenen". Dat zegt Groen-fractieleider Björn Rzoska woensdag meteen in reactie op de aanstelling van de bemiddelaar.

Björn RzoskaVlaams parlementslid - fractieleider

Plaatsgebrek scholen: 2 op 3 plaatsen op school moeten nog gebouwd worden

13 jul 2016

Groen vindt het positief dat er beweging komt om plaatsen in scholen bij te creëren. Maar Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) moet nu wel dringend de uitvoering versnellen.

Elke Van den BrandtVlaams parlementslid
ambtenaar

Topambtenaren moeten geselecteerd worden op hun competenties en niet op hun politieke visie

13 jul 2016

N-VA-minister Liesbeth Homans zit blijkbaar erg verveeld met de zaak rond haar benoeming van een topambtenaar. Ingrid Pira reageert rustig.

Ingrid PiraVlaams parlementslid

Pagina's

Abonneren op News