Privacy-arrest: "Tijd dat regering echt werk maakt van privacybescherming"

06 okt 2015

Ecolo-Groen reageert verheugd op het belangrijke arrest van het Europees Hof van Justitie dat de beschermingsregeling voor persoonsgegevens die door bedrijven aan de Verenigde Staten worden doorgegeven, ongeldig maakt. 

Stefaan Van HeckeFederaal parlementslid
gewonden in het ziekenhuis

Bijzondere kamercommissie op vraag van Ecolo-Groen over bombardement ziekenhuis AzG

06 okt 2015

“België mag het bombardement door de VS van een ziekenhuis van Artsen Zonder Grenzen in Kunduz (Afghanistan) niet laten passeren. Het politieke stilzwijgen in ons land is verbazingwekkend” zegt Wouter De Vriendt, Kamerlid en Defensiespecialist voor Groen. Op uitdrukkelijke vraag van de Ecolo-Groen fractie zal de bijzondere Commissie belast met de opvolging van buitenlandse missies volgende week donderdag bijeenkomen.

Wouter De VriendtFederaal parlementslid

Groen stelt 5 Europese eisen in reactie op het Dieselschandaal bij Volkswagen

06 okt 2015

Het Europees Parlement bespreekt dinsdagmiddag de acties die de Europese Commissie moet nemen naar aanleiding van het dieselschandaal bij Volkswagen. De Europese Groenen leggen vijf eisen op tafel.

Bart StaesEuropees parlementslid

Groen zkt. mannen... die van lesgeven houden

05 okt 2015

“Binnen zeven jaar zijn er in Vlaanderen 9 000 leraren te kort. Minder en minder studenten schrijven zich in voor de lerarenopleiding. Vooral mannen laten een onderwijscarrière links liggen". Daarom trekt Groen-parlementslid Elisabeth Meuleman op de Dag van de Leerkracht maandag aan de alarmbel.

Elisabeth MeulemanVlaams parlementslid

Fiscale fraude is een misdrijf en moet bestraft worden

01 okt 2015

Ecolo-Groen betreurt het vervroegen van de fiscale regularisatie. Kamerlid Stefaan Van Hecke vindt dit een slecht signaal. 

Stefaan Van HeckeFederaal parlementslid

Doel 1 en 2: FANC verliest zo haar geloofwaardigheid

01 okt 2015

Ecolo-Groen is verontwaardigd over de beslissing van het FANC met betrekking tot de kerncentrales Doel 1 en 2. “Deze beslissing is illegaal als er geen milieueffectenrapportage vooraf is geweest."

Kristof CalvoFederaal parlementslid - fractieleider

Ecolo-Groen roept commissie samen over dieselgate

30 sep 2015

Ecolo-Groen stelt zich grote vragen bij de uitspraken van Minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V), naar aanleiding van ‘dieselgate’. Peeters pleitte voor ‘voorzichtigheid met het lanceren van juridische acties’, daarbij verwijzend naar de tewerkstelling bij Volkswagen.

Anne DedryFederaal parlementslid
euro symbool tankwaarde

Over grenzen van regering en parlement werk maken van betere verkeersfiscaliteit

30 sep 2015

“Het Vlaams parlement en regering moeten samen werk maken van een rechtvaardige verkeersfiscaliteit die beter is voor het milieu. Laat ons dat doen over de grenzen van oppositie en meerderheid heen”. Die oproep deed Groen-fractieleider Björn Rzoska woensdag in het debat over de Septemberverklaring, na de heisa over de nieuwe verkeersbelasting van begrotingsminister Annemie Turtelboom (Open VLD).

Björn RzoskaVlaams parlementslid - fractieleider

De verkeersbelasting van Turtelboom stuurt de factuur weer naar de gewone mensen

29 sep 2015

“Het is schandalig dat de nieuwe verkeersbelasting van Begrotingsminister Annemie Turtelboom (Open VLD) een uitzondering voorziet voor de leasingwagens. Turtelboom geeft een cadeau aan de grote bedrijven, en legt haar factuur op de schouders van de gewone mensen. Typisch voor deze regering. Als Vlaanderen pionier wil zijn van elektrische wagens moeten er vooral meer laadpalen en tankinfrastructuur komen”, reageert Groen-fractieleider Björn Rzoska op de nieuwe verkeersbelasting van Turtelboom.

Björn RzoskaVlaams parlementslid - fractieleider
zicht op ringland

Zes op de tien Antwerpenaren wil volledige overkapping Ring

25 sep 2015

Zes op de tien Antwerpenaren (61%) is voorstander van een volledige overkapping van de Ring. Dat blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau iVox. Het merendeel van de Antwerpenaren vindt ook dat het huidige Oosterweeltracé fout is en verder weg moet van de stad. 

Wouter Van BesienVlaams parlementslid

Pagina's

Abonneren op News