Vermogenswinstbelasting mogelijk geschrapt: “Niet opnieuw hetzelfde liedje”

31 aug 2016

“Telkens als er even sprake was van een vermogenswinstbelasting, sneuvelde dat idee onder druk van N-VA en Open VLD. Dat moet deze keer anders zijn: niet opnieuw hetzelfde liedje aub. Anders blijven het elke keer de gewone mensen die de facturen gepresenteerd krijgen”, reageert Groen-fractieleider Kristof Calvo op het bericht dat de vermogenswinstbelasting niet meer in de onderhandelingsnota van minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) staat. Calvo wijst op het brede draagvlak voor de maatregel.

Kristof CalvoFederaal parlementslid - fractieleider

Regering benadert zware beroepen te statisch

31 aug 2016

"De sociale partners en de federale regering blijven vastzitten in een te statische benadering van wat een zware job is", reageert Groen-parlementslid Evita Willaert woensdag op de 4 criteria voor zwaar werk.
"Volgens de regering is een job zwaar of niet zwaar, en kan dat niet veranderen door een andere manier van werken.

Evita WillaertFederaal parlementslid

Groen vraagt 1 loket dat vluchtelingen toeleidt naar lessen, woning en job

30 aug 2016

"Met Groen stellen we voor om in de grotere steden 'integratiepunten' op te richten. Eén loket waar erkende vluchtelingen sneller worden toegeleid naar lessen Nederlands, de arbeidsmarkt en een woning. Het werkt in Düsseldorf, dus waarom zou het niet werken bij ons. Op die manier werken we aan een snelle integratie. Vandaag gaat het te traag in Vlaanderen, een 'integratiepunt' is daar een concrete oplossing voor." Dat heeft Groen-fractieleider Björn Rzoska dinsdag gezegd in het radioprogramma De Ochtend.

Björn RzoskaVlaams parlementslid - fractieleider

Kinderen hals over kop van school doen veranderen is onmenselijk

30 aug 2016

"Dat kinderen en minderjarige vluchtelingen hals over kop van school moeten veranderen of niet weten waar ze aan toe zijn is onmenselijk". Dat zegt Groen-parlementslid Elisabeth Meuleman in reactie op de Knelpuntennota die het Kinderrechtencommissariaat dinsdag verspreidt. Groen vraagt dat de commissie Onderwijs van het Vlaams Parlement vervroegd bijeenkomt.

Elisabeth MeulemanVlaams parlementslid

Thuiszorg verdient meer steun

29 aug 2016

 
"De zorg voor de ouderen die thuis willen blijven is essentieel. De kille besparingen van de Vlaamse regering moeten dan ook teruggedraaid worden en de manier van financieren moet herzien worden". Dat zegt Groen-parlementslid Elke Van den Brandt die de oproep van de thuiszorgorganisaties steunt.

Elke Van den BrandtVlaams parlementslid
Meyrem op het podium in Nieuwpoort

Meyrem Almaci: “Tijd voor nieuwe hoop”

28 aug 2016

Op het 19de Zomerweekend van Groen trapt Groen-voorzitster Meyrem Almaci het politieke jaar af. “We staan voor een fundamenteel jaar over wie we zijn en hoe onze samenleving er uit ziet. Wat we de laatste tijd van veel politici horen, van rechts én links, is een pessimistische visie. Het is tijd voor nieuwe hoop. Gaan we de verdelende, grove praat achterna of willen we een samenleving met meer menselijkheid en verbondenheid.”

Meyrem AlmaciPartijvoorzitster en federaal parlementslid

Een betaalbaar zorgmodel omvat ook een nieuw woonmodel

26 aug 2016

Het huidige zorgmodel stuit op haar grenzen. Dat toonde de pakkende getuigenis over de verwaarlozing in een zorghotel. Ingrid Pira zoekt naar duurzame en creatieve oplossingen. ‘Waardig ouder worden willen we allemaal.’

Ingrid PiraVlaams parlementslid

NAVO sluit de ogen voor de ontmanteling van de rechtstaat in Turkije

18 aug 2016

Groen vraagt alle partijen om een kritisch signaal te geven aan Turkije.  In november vindt de komende zitting van het NAVO-parlement plaats in Istanbul. Wouter De Vriendt zegt af en hoopt dat andere Belgische politici zijn voorbeeld volgen.

Wouter De VriendtFederaal parlementslid

Francken verdeelt verder en brengt ons geen stap dichter bij de oplossing

04 aug 2016

In deze tijden hebben we geen regeringsleden nodig die verdelen en polariseren maar wel politici die oplossingen aanreiken. Politici die naar de toekomst kijken in plaats van steeds in de achteruitkijkspiegel.

Wouter De VriendtFederaal parlementslid

Promoshow is gemiste kans

23 jul 2016

“Zoals werd voorspeld heeft de regering-Michel er een promo-moment van gemaakt”, reageert Groen-fractieleider Kristof Calvo teleurgesteld op de afloop van het ‘zomerseminarie’ van de regering-Michel zaterdag.

Kristof CalvoFederaal parlementslid - fractieleider

Pagina's

Abonneren op News