Akkoord levensduurverlenging Doel 1 en 2 - Gigantische transfer van welvaart naar Parijs

29 jul 2015

Het akkoord dat Energieminister Marie Christine Marghem sloot met Electrabel, vormt een gigantische transfer van welvaart naar Parijs, waar het moederbedrijf van de energieproducent is gevestigd. 

Kristof CalvoFederaal parlementslid - fractieleider

Regering geeft voorkeursbehandeling aan wie vals speelt

24 jul 2015

“De federale regering geeft een voorkeursbehandeling aan miljoenenfraudeurs die zwart geld willen terugbrengen naar België. Nadat CD&V al toegaf op de taks shift die de grootste vermogens opnieuw spaart en de middenklasse doet betalen, aanvaarden de christendemocraten nu ook een voorkeursbehandeling voor miljoenenfraudeurs”, reageert Groen-Kamerlid Stefaan Van Hecke vrijdag op de fiscale amnestie die de regering-Michel beslist heeft.

Stefaan Van HeckeFederaal parlementslid
zak geld met euroteken

Tax shift regering Michel: Andere belastingen voor dezelfde mensen

23 jul 2015

De regering Michel heeft een akkoord bereikt over de begroting en de tax shift. “Uiteraard is het goed dat de lasten op arbeid verlagen. Maar de noodzakelijke operatie rechtvaardigheid en vereenvoudiging komt er niet. Dezelfde mensen zullen nu gewoon andere belastingen betalen. CD&V doet niet wat ze heeft beloofd. Het sociaal gelaat van deze regering was blijkbaar al met vakantie”, aldus Groen-fractieleider Kristof Calvo in een eerste reactie. 

Kristof CalvoFederaal parlementslid - fractieleider

Over landbouwers en vrijheid

17 jul 2015

Xavier Gellynck zegt in zijn opiniestuk in DS van 17 juli eigenlijk de “boer moet kunnen kiezen, dus volgt daaruit een exportmodel”. Onze stelling in DS van 13 juli was : “het model leidt er net toe dat de boer niet kan kiezen”.

Bart CaronVlaams parlementslid

Brussels planbureau betekent minder samenwerking en meer tijdverlies

17 jul 2015

“Minder samenwerking en meer tijdsverlies in Brusselse stadsprojecten. Dat is het gevolg van het nieuwe Brusselse planbureau van de regering. Het tegenovergestelde van wat ze wilden”, zegt Arnaud Verstraete, Brussels parlementslid voor Groen. Er komt een nieuwe instelling die bevoegd zal zijn voor alle planning in Brussel, maar alle andere instanties die dat nu al deden (Mobiel Brussel, Brussel Leefmilieu, CityDev, …) blijven gewoon verder werken zoals voorheen. Het is opmerkelijk dat de bestaande instellingen gewoon verder hun eigen plannen zullen opstellen en niet eens standaard betrokken worden bij het nieuwe planbureau. Ontransparant bestuur ten top.

Arnaud VerstraeteBrussels parlementslid

Na monitoring SALK moet Vlaamse regering nu tandje bijsteken voor Limburg

17 jul 2015

“Het SALK voor Limburg is een goede zaak, maar nu moet de regering-Bourgeois een tandje bijsteken om tot concrete resultaten te komen”, reageert Groen-parlementslid Johan Danen vrijdag in reactie op het monitoringrapport op de Vlaamse ministerraad.

Johan DanenVlaams parlementslid
chronisch zieke vrouw

Zieken moeten niet bestraft worden

16 jul 2015

Ecolo-Groen vindt het niet kunnen dat de federale regering met de langdurig zieken alweer een kwetsbare groep aanpakt. “Na de werklozen, de mantelzorgers en de 65-plussers worden nu de langdurig zieken geviseerd door deze kille rechtse meerderheid."

Anne DedryFederaal parlementslid

Agreekment: Geen stemming in Kamer is gemiste kans

15 jul 2015

'Met een parlementaire stemming wordt duidelijk wie in België welke positie inneemt rond Griekenland,' vindt Groen-fractieleider Kristof Calvo.

Kristof CalvoFederaal parlementslid - fractieleider

Boeren, klanten en milieu kunnen weer vrienden worden

13 jul 2015

26 eurocent. Dat is wat een Vlaamse boer kreeg voor een liter melk in mei. Maar het kostte hem 32 eurocent om die liter te produceren. Er zit iets scheef in de landbouwsector.

Bart CaronVlaams parlementslid

Agreekment is recept voor meer chaos, voor meer problemen

13 jul 2015

Dit akkoord biedt geen hoop en perspectief voor de Grieken. Het enige lichtpunt is dat een Grexit voorlopig is vermeden.

Meyrem AlmaciPartijvoorzitster en federaal parlementslid

Pagina's

Abonneren op News