LuxLeaks Rapport: Europese landen overtreden wetgeving

25 nov 2015

Europese landen hebben jarenlang in strijd met de EU-verdragen gehandeld bij het faciliteren van belastingontwijking en de Europese Commissie heeft onvoldoende gedaan om die landen daar op aan te spreken. Dit is één van de belangrijkste conclusies die de onderzoekscommissie belastingontwijking van het Europees Parlement (TAXE Committee) maakt.

Bart StaesEuropees parlementslid

Schort de handelsrelaties met Saoedi-Arabië op

24 nov 2015

Groen onderschrijft de primaire focus op veiligheid van de regering Michel, en hoopt op een constructieve dialoog met de regering over de veiligheidsmaatregelen. De binnenlandse aanpak kan echter niet los gezien worden van een herijking van het buitenlands beleid. 

 

Wouter De VriendtFederaal parlementslid

België loopt achter in duurzaam energiebeleid volgens Europese Commissie

24 nov 2015

Kolencentrales sluiten, minder afhankelijk worden van de import van fossiele brandstoffen en kerncentrales sluiten. Het kan allemaal, maar dan moet er wel politieke wil zijn om met alternatieven te komen. 

Bart StaesEuropees parlementslid

Landbouw in Vlaanderen: zoeken naar moed en toekomstperspectief

23 nov 2015

Het zijn wat onwezenlijke dagen in het Vlaams Parlement. De stemming is het huis is ingetogener dan ooit. Spitse debatten worden afgetopt. Het politieke spel lijkt futiel in het grotere perspectief.

Bart CaronVlaams parlementslid

Afgelopen nacht honderden vluchtelingen op straat

20 nov 2015

Staatssecretaris Theo Francken (N-VA) heeft beslist om het aantal registraties van nieuwe vluchtelingen bij Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) te beperken tot 140 per dag. Het gevolg is een forse stijging van het aantal mensen dat de nacht op straat moet doorbrengen. 

Wouter De VriendtFederaal parlementslid

De Brusselse minister-president kan meer doen dan hij zelf toegeeft.

20 nov 2015

Naar aanleiding van het debat over radicalisme en terrorisme in het Brussels parlement, legt Groen de Brusselse minister-president Rudi Vervoort (PS) tien concrete acties voor, om het veiligheidsbeleid te verbeteren en te stroomlijnen. “In het volle besef dat ieder beleidsniveau een rol te spelen heeft, willen we dat het gewest ook in actie schiet. De minister-president kan meer doen dan hij zelf toegeeft”, zegt Annemie Maes, Brussels parlementslid voor Groen. “Binnen zijn beperkte bevoegdheden op vlak van veiligheid, kan hij heel wat doen.”

Annemie MaesBrussels parlementslid

Budgettaire hocus pocus van Crevits lost noden scholenbouw niet op

19 nov 2015

“Het tekort aan plaats in scholen zal niet opgelost geraken met de begroting die Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) indient voor 2016”, zegt Groen-parlementslid Elisabeth Meuleman donderdag bij de bespreking van de onderwijsbegroting in het Vlaams parlement.
 

Elisabeth MeulemanVlaams parlementslid

Geef Arcelor-medewerkers mobiliteitsbudget in plaats van salariswagen

18 nov 2015

Het staalbedrijf ArcelorMittal in Gent geeft alle 4.700 werknemers een bedrijfswagen. Dit is een wake-up call voor de regeringen en bewijs dat mobiliteitsbudget er snel moet komen. Minister Weyts (N-VA) liet weten voorstander te zijn van het mobiliteitsbudget. Nu moet hij de daad bij het woord voegen en de Arcelor-top uitnodigen om Arcelor-medewerkers mobiliteitsbudget te geven in plaats van salariswagen.

Meyrem AlmaciPartijvoorzitster en federaal parlementslid

Tussenkomst Groen-fractieleider Björn Rzoska over de aanslagen in Parijs

18 nov 2015

Woensdag hielden de fractieleiders in het Vlaams Parlement een rouwhulde naar aanleiding van de aanslagen in Parijs. Hier vindt u de tekst van de toespraak van Groen-fractieleider Björn Rzoska.

Björn RzoskaVlaams parlementslid - fractieleider
teken van vrede

Groen wil overleggen met meerderheid over beleid na aanslagen Parijs

17 nov 2015

Nu meer dan ooit is het moment om schouder aan schouder de strijd aan te binden met degenen die onze waarden en onze samenleving met geweld willen ontwrichten. Dit is niet het moment voor politieke spelletjes tussen meerderheid en oppositie. Het is geen moment voor gepalaver, maar om samen kordaat de zaken aan te pakken, en dat werkt het best als we meteen samen aan tafel gaan zitten met de partijvoorzitters.

Meyrem AlmaciPartijvoorzitster en federaal parlementslid

Pagina's

Abonneren op News