Oostenrijk: "Hoop haalt het van angst, nu tijd voor samenwerking en verbinding"

23 mei 2016

“Hoop haalt het van de angst. Een authentiek progressief verhaal heeft het gehaald van angst en polarisatie. Nu kan de eerste groene president van Oostenrijk beginnen aan een zware taak: die van opbouw en verbinding. We wensen hem daarbij veel succes,” zegt voorzitster Meyrem Almaci in een eerste reactie.

Meyrem AlmaciPartijvoorzitster en federaal parlementslid

Twee maanden na 22/03: hoe blijven we een veilige en verbonden samenleving?

22 mei 2016

Vandaag ontvangen Koning Filip en Koningin Mathilde de slachtoffers en nabestaanden van de aanslagen in Zaventem en Brussel op 22 maart voor een nationaal herdenkingsmoment. We zijn intussen twee maanden verder, maar de aanslagen laten diepe sporen na in ons dagelijks leven. Groen-Kamerlid Stefaan Van Hecke: "We worden geconfronteerd met een nieuw vraagstuk. Hoe blijven we - met al die broodnodige veiligheidsmaatregelen - een verbonden en warme samenleving waarin iedereen zich goed voelt?"

Stefaan Van HeckeFederaal parlementslid

Behandel geestelijke gezondheid even goed als gebroken been

20 mei 2016

‘Mens sana in corpore sano’ of ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’. Iedereen kent het, maar het beleid focust vandaag te veel op lichamelijke gezondheid en verliest geestelijke gezondheid nog te veel uit het oog. Vlaams parlementslid Elke Van den Brandt wil daar verandering in brengen.

Elke Van den BrandtVlaams parlementslid

Vlaanderen moet stoppen met militair materieel naar Saoudi-Arabië uit te voeren

20 mei 2016

Vandaag maakt Vredesactie terecht een punt van het feit dat onderdelen van Vlaamse makelij mee door Saoudi-Arabië ingezet worden in een illegale oorlog in Jemen. Ik heb een voorstel van decreet ingediend om de juridische basis voor een Vlaams wapenembargo in te voeren. Laten we dit woensdag stemmen, dan kan de Vlaamse regering vervolgens onmiddellijk Saoudi-Arabië op de lijst zetten.

Wouter Van BesienVlaams parlementslid

Muyters duwt PWA-werknemers tussen twee stoelen

19 mei 2016

“Wie via een Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap (PWA) een job heeft dreigt tussen twee stoelen te vallen door de conceptnota van Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA). De meest kwetsbare werknemers zijn hier de dupe van”, verklaarde Groen-parlementslid Imade Annouri donderdag in de commissie voor Economie.

Imade AnnouriVlaams parlementslid
windingenieur

Groen wil omwonenden laten meegenieten van windmolens

18 mei 2016

Groen komt met een eigen plan om het draagvlak voor windmolens in Vlaanderen te vergroten. Als je de omwonenden rechtstreeks laat profiteren van de voordelen die windmolens opleveren, zal er minder protest rijzen, is het idee. Vlaams parlementslid Johan Danen legt het idee neer in een voorstel van decreet in het Vlaams Parlement.

Johan DanenVlaams parlementslid

Waar is de premier?

18 mei 2016

Groen-fractieleider Kristof Calvo roept premier Charles Michel op om veel actiever te zijn rond de moeilijke dossiers waar ons land nu mee kampt. “Ons land snakt naar leiderschap. We beleven moeilijke tijden. Er zijn de begrotingsperikelen, de sociale conflicten en de problemen rond politie en justitie. Maar de premier is in deze crisisperiode onzichtbaar. Het land vraagt zich af: waar is de premier gebleven?”

Kristof CalvoFederaal parlementslid - fractieleider

Rekenhof keihard voor begrotingscontrole van regering-Bourgeois

17 mei 2016

“Opnieuw komt het Rekenhof met een snoeihard rapport over de begroting van de regering van Geert Bourgeois. Het Rekenhof ontmaskert het opsmukwerk van Bourgeois’ regering. De pijnpunten herhalen zich”, reageert Groen-fractieleider Björn Rzoska dinsdag meteen op het Rekenhofrapport.

Björn RzoskaVlaams parlementslid - fractieleider

Groen lanceert opvallende campagne: Toon je strijdkleuren op de gaypride

13 mei 2016

Voorzitster Meyrem Almaci, Petra De Sutter en Bruno De Lille tonen in een opvallende campagne samen met andere parlementsleden hun strijdkleuren op de gaypride. Groen roept iedereen op om de regenboogvlag aan te brengen en je strijdkleuren te tonen. Almaci: ” ‘Ik beslis’ is het thema van de gaypride. Het is jouw lijf, jouw kinderwens, jouw liefde, jouw recht. Dat verdedigen wij op straat en in het parlement. In België is er al een lange weg afgelegd maar de strijd is nog niet gestreden.” 

Meyrem AlmaciPartijvoorzitster en federaal parlementslid

Bommen gooien is niet de oplossing

13 mei 2016

Ecolo-Groen reageert verbaasd op de eenzijdige beslissing van de regering om F-16’s in te zetten in Syrië. “We moeten IS inderdaad fel bestrijden, maar wie denkt dat luchtaanvallen deze crisis zullen oplossen dwaalt. De 40.000 bommen op Syrië en Irak sinds 2014 hebben IS nog niet op de knieën gekregen. Alleen militair ingrijpen is wat de internationale gemeenschap al meer dan 10 jaar doet en het heeft de regio niet stabieler gemaakt, en ons land niet veiliger, integendeel. Er is nood aan een andere aanpak.” 

Wouter De VriendtFederaal parlementslid

Pagina's

Abonneren op News