Oosterweel: "Belangrijke stap gezet, Vlaamse regering moet nu voorbereidende werken Oosterweel stopzetten"

22 feb 2017

"Met Groen hebben we altijd gepleit om het verkeer verder van de stad te brengen en ons hard verzet tegen de impact van de Oosterweelverbinding op de ruimte en de gezondheid van de Antwerpenaars. Sinds het advies van de auditeurs van de Raad van State, roepen wij de Vlaamse regering op om nu dit momentum te nemen om tot een gedragen oplossing te komen, een historische consensus", zegt Wouter Van Besien.

Wouter Van BesienVlaams parlementslid

Groen vraagt dat Crevits het project 'Energieke scholen' in heel Vlaanderen uitrolt

17 feb 2017

"Groen stelt voor dat milieuminister Hilde Crevits (CD&V) het voorbeeld van het klimaatproject 'Energieke scholen' dat in provincie Vlaams-Brabant loopt, uitbreidt naar heel Vlaanderen. Dit project is uniek en een test-case mét resultaat" zegt Groen-parlementslid Elisabeth Meuleman vrijdag bij de voorstelling van het project.

Elisabeth MeulemanVlaams parlementslid

Europees Parlement wil institutionele hervorming van de EU

16 feb 2017

De Europese Unie is in crisis. Het euroscepticisme groeit. Steeds meer mensen plooien terug op een eng-nationalistisch en protectionistisch gedachtengoed. Het is dus noodzakelijk na te denken over waar we met de EU heen willen. Het Europees Parlement stemde daarom vandaag het initiatiefrapport-Verhofstadt over de institutionele hervorming van de EU. Europees parlementslid Bart Staes, vindt dit een goede zaak: “Ook al ben ik het niet eens met alles wat in het verslag Verhofstadt staat, er staan goede voorstellen in richting een democratische herziening van de Verdragen, iets wat ik absoluut ondersteun."

Bart StaesEuropees parlementslid

CETA goedgekeurd, strijd voor rechtvaardiger Europees handelsbeleid gaat door

15 feb 2017

Een meerderheid van christendemocraten, liberalen en het grootste deel van de sociaaldemocraten in het Europees Parlement keurde woensdag CETA, het vrijhandelsverdrag tussen de EU en Canada, goed. De Groenen stemden tegen. “Dit verdrag maakt democratie en welzijn ondergeschikt aan de wensen van multinationals”, stelt Groen-Europarlementslid Bart Staes. “In juli 2015 keurde hetzelfde EP nog een resolutie over TTIP goed, met daarin rode lijnen: een aantal zaken waarmee men niet akkoord zou kunnen gaan. Vele analyses door Europese en Canadese experten tonen dat enkele van die rode lijnen door CETA worden overschreden.  

Bart StaesEuropees parlementslid

Groen Oudenaarde voert actie tegen zwerfvuil

15 feb 2017

"Wij trekken hier met de landbouwers duidelijk aan één zeel", zegt Groen-gemeenteraadslid en volksvertegenwoordiger Elisabeth Meuleman. "Het kan niet zijn dat landbouwers economische schade lijden door het onverantwoordelijk en asociaal gedrag van mensen die nog steeds denken dat blikjes of ander vuilnis zomaar op de grond kunnen worden gegooid. Om van het dierenleed en de langdurige vervuiling van milieu en bodem nog maar te zwijgen."

Elisabeth MeulemanVlaams parlementslid

Groen vraagt om een actuadebat in het Vlaams parlement en een commissie die strengere regels uitvaardigt voor alle tussenstructuren

14 feb 2017

"Groen vraagt dat het Vlaams parlement woensdag een actualiteitsdebat houdt over de excessen in intercommunales en andere tussenstructuren. We vragen ook dat het parlement een commissie opricht die strengere regels uitvaardigt voor alle tussenstructuren". Dat verklaart Groen-fractieleider Björn Rzoska dinsdag.

Björn RzoskaVlaams parlementslid - fractieleider

Transparantie essentieel onderdeel van hervorming intercommunales

12 feb 2017

“Groen staat voor een eerlijke en transparante politiek. Absolute duidelijkheid over mandaten van politici is daar een essentieel onderdeel van”, reageert Björn Rzoska (fractieleider Vlaams Parlement) op het voorstel om totale openheid te creëren over de mandaten van politici bij intercommunales. Groen roept op tot een totale openheid rond de mandaten, en een decumul bij uitvoerende mandaten. 

Meyrem AlmaciPartijvoorzitster en federaal parlementslid

Pioniert Brussel met genderneutrale toiletten?

11 feb 2017

Transpersonen mijden vaak openbare toiletten door lastige opmerkingen of vreemde blikken. Bruno De Lille, Brussels parlementslid voor Groen, heeft een resolutie ingediend om daar komaf mee te maken. 

Bruno De LilleBrussels parlementslid - fractieleider

“Warme sanering voor boeren oké, maar wel op een duurzame manier graag”

10 feb 2017

Net als Groen kiest de Boerenbond nu voor een warme sanering waarbij noodlijdende boeren vrijwillig versneld hun bedrijfsvoering kunnen stopzetten en daarvoor een vergoeding ontvangen. “Tot daar de gelijkenis met het voorstel van Groen. Een handrem om de groei van de veestapel te vermijden ontbreekt echter volledig in hun plan. Dit is fout beleid waar niemand beter van wordt, dom zowel op economisch als ecologisch vlak”, analyseert Bart Caron.

Bart CaronVlaams parlementslid

Maatregel tegen plastic zakken: "Goede stap voor de natuur en onze gezondheid"

09 feb 2017

Groen reageert positief op de aankondiging van minister van Milieu Joke Schauvliege om verdere stappen te zetten in het bannen van alle plastic wegwerpzakken. Dat zegt Groen-fractieleider Björn Rzoska donderdag in een reactie.

Björn RzoskaVlaams parlementslid - fractieleider

Pagina's

Abonneren op News