Dienstverlening Vlaamse overheid slachtoffer van eenzijdige besparingen

20 okt 2016

Door besparingen op personeel is de kwaliteit van de dienstverlening verminderd. Dat geeft de helft van de Vlaamse overheidsdiensten aan in een rapport van het onafhankelijke Rekenhof. Groen-parlementslid Ingrid Pira: "Het is zinvol en nodig ook binnen de overheid op zoek te gaan naar meer efficiëntie, maar niet vanuit een eenzijdige besparingslogica.

Ingrid PiraVlaams parlementslid

Nieuwe spoorbaas: "Niet politieke kleur, maar capaciteiten moeten doorslag geven"

19 okt 2016

Ecolo-Groen reageert verbaasd op de politieke spelletjes die de kop op steken in de context van de benoeming van een nieuwe spoorbaas. “De spoorwegen staan voor enorme uitdagingen. Voor een dergelijk belangrijke opdracht moet men werken met een objectieve procedure, en moeten managementcapaciteiten en relevante competenties centraal staan, in de plaats van politieke voorkeur. Ook deze regering met N-VA doet volop aan achterkamerpolitiek.”

Stefaan Van HeckeFederaal parlementslid

IJveren voor vrede maakt iemand niet staatsgevaarlijk

19 okt 2016

Begin september ontstond een diplomatieke rel tussen België en Israël, omwille van de uitwijzing van Brigitte Herremans, een vredesactiviste en Midden-Oostenexpert. Herremans wordt beschouwd als een gevaar voor de veiligheid van Israël en mag tien jaar lang het land niet meer in. Wij willen het hier niet bij laten en ondervragen vandaag in het parlement minister Didier Reynders (MR).

Wouter De VriendtFederaal parlementslid

Nieuwe dieselbussen MIVB katapulteren Brussel terug in de tijd

18 okt 2016

Groen en Ecolo vinden het onbegrijpelijk dat de Brusselse commissie leefmilieu de MIVB toestaat om hybride dieselbussen te kopen. In de vorige legislatuur legde de partij wettelijk vast dat het vervoersbedrijf geen bussen meer mocht aankopen die rijden op diesel. "Zonder groenen draait het bestuur de klok terug."

 

Annemie MaesBrussels parlementslid

Groen vraagt moratorium op vossenjacht: "proef op de som nemen"

16 okt 2016

Dit weekend (15-16 oktober) start het jachtseizoen op vossen. Elk jaar worden in Vlaanderen meer dan 11.000 vossen geschoten, gemiddeld 30 per dag.
"De jagers proberen dit te verantwoorden door te zeggen dat ze het vossenbestand zo binnen de perken houden. Maar dat is twijfelachtig. Het grote aantal jongen, dat vanaf de zomer zelfstandig op jacht gaat, leidt waarschijnlijk zelfs tot verhoogde schade aan kleinvee", legt Groen-parlementslid Bart Caron uit.

Bart CaronVlaams parlementslid

Al die cinema voor dit resultaat?

15 okt 2016

Premier Charles Michel presenteert straks zijn begrotingsakkoord aan de pers. Een bijdrage van de grootste vermogens of een hervorming van de vennootschapsbelasting zijn al zeker op de lange baan geschoven. Groen-fractieleider Kristof Calvo reageert bijzonder ontgoocheld op het uitstel. “Dit land verdient beter. De cinema van de voorbije week was blijkbaar voor niets. Nieuwe facturen en besparingen zijn al zeker. Op een eerlijke bijdrage grootste vermogens blijft het wachten. De tijd was ook rijp voor een eerlijkere vennootschapsbelasting, meer op maat van KMO’s. Op die punten herleidt de regering zich echter tot een studiebureau”, aldus Calvo.

Kristof CalvoFederaal parlementslid - fractieleider

Speelpleinfactuur van regering-Bourgeois onaanvaardbaar

14 okt 2016

“Ouders met kinderen worden opnieuw het slachtoffer van een extra factuur van de regering-Bourgeois: de speelpleinfactuur. De naschoolse opvang zit nu al met een enorme krapte om te blijven draaien. De beslissing over het PWA-stelsel zal de factuur doen escaleren. Na de bevriezing van de kinderbijslag, viseert de Vlaamse regering van N-VA, Open VLD en CD&V opnieuw gezinnen met kinderen”, zegt Groen-Parlementslid Elisabeth Meuleman vrijdagochtend.

Elisabeth MeulemanVlaams parlementslid

Vijf redenen waarom Groen tegen CETA is en blijft

14 okt 2016

Groen is en blijft samen met zusterpartij Ecolo tegen CETA: het handelsakkoord tussen de Europese Unie en Canada. Het verdrag is nu definitief en de EU en Canada staan op het punt het te ondertekenen. Groen en Ecolo stuurden vandaag een open brief aan de federale regering waarin ze aangeven waarom dit Verdrag niet moet ondertekend worden.

Bart StaesEuropees parlementslid

Inschrijvingsdecreet: "Niets doen is niet langer een optie”

13 okt 2016

“Niets doen is niet langer een optie”, zegt Vlaams parlementslid Elisabeth Meuleman in reactie op de commotie binnen de Vlaamse regeringspartijen over het inschrijvingsdecreet. “De problemen van de wachtrijen en verwarring riskeren zich uit te breiden van het basisonderwijs naar het secundair onderwijs.”

Elisabeth MeulemanVlaams parlementslid

Collega-parlementslid Bové Canada uitgezet: vrijheid van meningsuiting over CETA?

12 okt 2016

De Europese groene fractie stuurde vandaag een brandbrief naar de voorzitter van het Europees parlement Martin Schultz, als gevolg van het besluit van de Canadese autoriteiten om groen-collega parlementslid José Bové de toegang tot het land te ontzeggen.

Bart StaesEuropees parlementslid

Pagina's

Abonneren op News