Regering moet Turteltaks intrekken

10 feb 2016

Nu German Pellets, de eigenaar van de centrale in Langerlo, het faillissement heeft aangevraagd, vraagt Groen met aandrang aan de regeringspartijen N-VA, Open VLD en CD&V dat ze hun Turteltaks intrekken, vooraleer die ingaat op 1 maart.

Johan DanenVlaams parlementslid

België laat eigen project vernielen

10 feb 2016

“Israël vernielde eind 2014 een project dat met Belgisch belastinggeld werd gefinancierd, en België vraagt niet eens een schadevergoeding”, zegt Kamerlid Wouter De Vriendt (Groen-Ecolo). Het Israëlische leger vernielde een elektriciteitsnetwerk op de bezette Westoever, dat met 55.500 euro Belgisch ontwikkelingsgeld was gefinancierd.

Wouter De VriendtFederaal parlementslid

N-VA, Open VLD en CD&V moeten te hoge Turteltaks intrekken

09 feb 2016

Groen herhaalt haar oproep aan regeringspartijen N-VA, Open VLD en CD&V om de Turteltaks in te trekken, vooraleer die ingaat op 1 maart. "Zeker nu blijkt dat Turtelboom de Turteltaks te hoog berekende, moet minister Turtelboom haar huiswerk opnieuw maken", zegt Groen-parlementslid Johan Danen dinsdagvoormiddag in reactie op de berichten over een nakend failliet van de Duitse energieleverancier German Pellets.

Johan DanenVlaams parlementslid

Dienstplicht zal voor elk pensioen gelijk meetellen

08 feb 2016

Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) wil komaf maken met de verschillende berekening van de dienstplicht voor de pensioenen. Ambtenaren mogen hun dienstplicht meetellen voor hun pensioen, maar voor zelfstandigen en werk­nemers is dat niet altijd het geval.

Wouter De VriendtFederaal parlementslid

Wie wordt geraakt door onze bom?

06 feb 2016

Premier Charles Michel (MR) overweegt om Belgische F-16's in te zetten voor luchtaanvallen tegen IS-stellingen in Syrië. Een behoorlijk controversiële beslissing want de vraag is of die Belgische bommen niet vooral dictator Assad zullen helpen. En zal met die acties de terreurdreiging in ons land niet nog doen stijgen?

Wouter De VriendtFederaal parlementslid

Terechte kritiek Wouter Beke hopelijk niet vrijblijvend

06 feb 2016

Wouter Beke heeft overschot van gelijk als hij het werk van Johan Van Overtveldt op de korrel neemt. Maar hopelijk is de kritiek van CD&V weer niet vrijblijvend.

Kristof CalvoFederaal parlementslid - fractieleider

Geld kinderbijslag moet zoveel mogelijk bij gezinnen terechtkomen

05 feb 2016

"Het geld voor de kinderbijslag moet zoveel mogelijk bij de gezinnen terechtkomen. De kinderbijslag moet dan ook gebundeld worden", reageert Groen-parlementslid Elke Van den Brandt vrijdagochtend op de studie op vraag van de Vlaamse regering.

Elke Van den BrandtVlaams parlementslid

Homans moet in actie schieten voor betaalbare woningen

04 feb 2016

“Vlaams minister van wonen Homans (N-VA) moet dringend in actie schieten om de huurmarkt opnieuw betaalbaar te maken voor iedereen, Vlamingen èn nieuwkomers”, reageert Groen-parlementslid An Moerenhout op de verklaringen van de N-VA-minister donderdagochtend.

An MoerenhoutVlaams parlementslid

Begrotingstekort: tijd dat de cijfers kloppen

04 feb 2016

De Wintervooruitzichten van de Europese Commissie drukken de regering-Michel met de neus op de feiten. “Er is nog veel werk aan de federale begroting en de regering stelt de situatie te rooskleurig voor. Het wordt tijd dat deze regering zijn cijfers op orde krijgt."

Kristof CalvoFederaal parlementslid - fractieleider

Kinderen beschermen tegen luchtvervuiling door drukke wegen

04 feb 2016

Groen-parlementslid Ingrid Pira stelt voor om een minimumafstand vast te leggen tussen drukke wegen en crèches en scholen.

Ingrid PiraVlaams parlementslid

Pagina's

Abonneren op News