Laat kinderen het gesprek aangaan

04 mei 2016

“Groen wil dat kinderen in al hun diversiteit samen op school en samen in de klas kunnen zijn. Op school is er geen plek voor hokjesdenken. De klas is de ideale plaats om samen het gesprek aan te gaan”, reageert Groen-parlementslid Elisabeth Meuleman op de opening die woensdag gemaakt wordt door Katholiek Onderwijs Vlaanderen om moslims, anders- en niet-gelovigen een volwaardige plek te geven op school.

Elisabeth MeulemanVlaams parlementslid

Europese Commissie legt Erdogan geen strobreed in de weg voor dubieuze vluchtelingendeal

04 mei 2016

Vandaag heeft de Europese Commissie voorgesteld om de visumliberalisering voor Turken die naar Europa willen reizen door te drukken. Nu is het aan de lidstaten en het Europees Parlement om te beslissen. Groen vraagt aan premier Charles Michel om de hakken in het zand te zetten en dit niet goed te keuren. 

Wouter De VriendtFederaal parlementslid

Gelekte documenten werpen opnieuw licht op risico's TTIP

02 mei 2016

"Europa kan alleen een akkoord met de Amerikanen bereiken als het zijn principes overboord gooit; de enige juiste conclusie is om zo snel mogelijk met de onderhandelingen over TTIP te stoppen." Zo reageert Bart Staes, Europees parlementslid (Groen) op de vandaag openbaar gemaakte TTIP-documenten door Greenpeace.

Staes: "De groenen en vele anderen wezen er al van in het begin op. Deze onderhandelingen starten vanuit een vals voorwendsel: het opdrijven van handel en daarmee economische groei. Al snel bleek wat de échte agenda van zowel de Europese Commissie als Washington is: het opruimen van voor multinationals lastige regeltjes en wetten, die dienen voor sociale en ecologische bescherming. Deze strijd is in essentie een strijd tegen het Europese, wettelijke voorzorgsprincipe, een doorn in het oog van het internationale bedrijfsleven."

Bart StaesEuropees parlementslid
biomassacentrale

Groen vraagt stemming tegen biomassacentrales in Vlaams Parlement

02 mei 2016

De Groen-fractie dient een motie in het Vlaams Parlement in zodat de plenaire vergadering woensdag de subsidies aan de biomassacentrales in Langerlo en Gent weg kan stemmen.

Björn RzoskaVlaams parlementslid - fractieleider

1 mei-boodschap: Groen wil dat werknemers het op een gezonde manier langer kunnen volhouden

29 apr 2016

In België ervaart bijna 2 op 3 werknemers stress op het werk, en in 2015 bereikte het langdurig ziekteverzuim volgens cijfers van SD Worx een absoluut record. De laatste 10 jaar is er zelfs een verdubbeling. Een structureel probleem vraagt structurele oplossingen. Op de Internationale dag voor de veiligheid en gezondheid op het werk en met 1 mei in het vooruitzicht stelt Groen pakket maatregelen zodat werknemers het op een gezonde manier langer kunnen volhouden.

 

 

Evita WillaertFederaal parlementslid
meter

Annemie Turtelboom was niet het probleem, wel de Turteltaks

29 apr 2016

De Turteltaks en het falende energiebeleid zijn uiteraard de verantwoordelijkheid van de volledige regering van N-VA, Open VLD en CD&V. Het siert Annemie Turtelboom dat ze haar conclusies trekt. Maar zij mag niet de zondebok worden van een falend energiebeleid waar de 3 partijen van de regering-Bourgeois verantwoordelijk voor zijn.

Björn RzoskaVlaams parlementslid - fractieleider

Gatz moet guts tonen

28 apr 2016

“Minister Sven Gatz (Open VLD) zal nu moeten bewijzen wat hij waard is als Cultuurminister”, reageert Vlaams Parlementslid Bart Caron (Groen) op de subsidieadviezen in het kader van het Kunstendecreet.

Bart CaronVlaams parlementslid

Kernfusieproject ITER krijgt geen kwijting van Europees parlement

28 apr 2016

Met een overweldigende meerderheid weigerde het Europees parlement vandaag de rekeningen van het ITER kernfusieproject goed te keuren, door de kwijting uit te stellen. Europees parlementslid Bart Staes (Groen) noemt dit een wijs politiek signaal: "Het kernfusieproject ITER blijft miljarden verslinden ondanks al jaren vastgesteld wanbeheer en zal voor het jaar 2050 géén enkele kilowattuur elektriciteit produceren. Eerder dit jaar weigerde de parlementaire commissie begrotingscontrole (CONT) de kwijting aan ITER te verlenen, net als vorig jaar, alleen volgde toen het voltallige parlement niet. Het gaat hier om gigantisch veel belastinggeld en het is dus goed dat het parlement voor het eerst in dit dossier zijn controlerende taak écht serieus neemt." 

Bart StaesEuropees parlementslid

Gedateerde mobiliteitsvisie Brusselse regering blijft intact

28 apr 2016

Groen en Ecolo teleurgesteld in het regeringsbeleid, dat de aanbevelingen van de tunnelcommissie in de wind slaat. “In plaats van te investeren in een toekomstgericht mobiliteitsbeleid zonder tunnels, pompt de regering zo’n 900 miljoen in een gedateerde visie op verkeer”, zegt Bruno De Lille, fractieleider Groen in het Brussels parlement. 

Bruno De LilleBrussels parlementslid - fractieleider

Met N-VA-voorstel kinderbijslag blijft de kinderarmoede bestaan

28 apr 2016

“De N-VA beweert dat in hun hervorming van de kinderbijslag niemand achteruit gaat. Maar daarna doet ze wel een voorstel uit de doeken waarbij gezinnen met drie of meer kinderen achteruitgaan en de leeftijdstoeslag wordt afgeschaft”, reageert Groen op de berichten met het N-VA-voorstel donderdag.

Björn RzoskaVlaams parlementslid - fractieleider

Pagina's

Abonneren op News