Podcasts

Eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt, goede betaalbare zorg en eerlijke kansen voor iedereen. Dát is voor ons de inzet van de volgende verkiezingen. Covoorzitters Nadia Naji en Jeremie Vaneeckhout en vicepremier Petra De Sutter vertellen je in deze podcast voor welke uitdagingen de politiek in 2024 volgens hen staat.

Ontdek onze nieuwe podcasts hier of download ze op Spotify of Apple Podcasts.

Jeremie Vaneeckhout | Nadia Naji | Petra De Sutter

Jeremie Vaneeckhout is samen met Nadia Naji sinds 2023 covoorzitter van Groen. Als echte West-Vlaming heeft hij een groot hart voor mensen en onze Vlaamse natuur. Hij doet aan politiek voor zijn drie dochters, Ellie, Hazel en Imke. Hen een veilige toekomst bezorgen in een gezonde, groene omgeving, is zijn grootste drijfveer. Daarnaast hecht Jeremie veel waarde aan gezondheidszorg en mentaal welzijn, zijn focusthema's als Vlaams parlementslid.

De Brusselse Nadia Naji leerde al vroeg hoe het is om te strijden voor gelijke kansen: ze had het thuis niet breed, betaalde zelf haar studies en botste vaak op de obstakels waar veel jonge Belgen met een migratieachtergrond mee te maken krijgen. De klimaatcrisis en bijhorende ongelijkheidscrisis aanpakken staan daardoor hoog op de ‘to do’-list van de jonge covoorzitster.

Voor ze Europarlementslid en vicepremier werd voor Groen, maakte Petra De Sutter naam als gynaecoloog, professor en diensthoofd in de fertiliteit. Petra strijdt al heel haar leven voor de gezondheid van mensen. Of het nu gaat over gezondheidszorg of een gezonde leefomgeving, de twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als Queen P op tiktok inspireert Petra jongeren en mensen van de LGBTQ+ community hun eigen weg te gaan.