Jeremie Vaneeckhout

Covoorzitter Groen & Vlaams Parlementslid
Jeremie Vaneeckhout

Sinds 11 juni 2022 is Jeremie samen met Nadia Naji covoorzitter van Groen.

Jeremie is papa van drie dochters, een echt familiemens en product van de jeugdbeweging. Zijn hart voor natuur en waarden zoals empathie, openheid en menselijkheid kreeg hij van kinds af van zijn ouders mee. Jeremie komt uit een landbouwersfamilie en voelt zich helemaal thuis in onze dorpen. 

Zijn drie dochters kunnen zien opgroeien in een gezonde, groene omgeving, dat is zijn grootste drijfveer. Want de planeet beschermen, dat is de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen beschermen. Dus strijdt hij voor eerlijk klimaatbeleid. Met meer gezonde natuur die beschermt tegen droogte en overstromingen. Met beter en goedkoper openbaar vervoer, ook in landelijk gebied. En meer groene, betaalbare energie voor iedereen.

'Onze planeet en natuur beschermen, dat doe ik om de toekomst van mijn dochters te beschermen.'

Jeremie groeide op in een warm gezin van 8. Zorg dragen voor elkaar was een van de belangrijkste waarden die hij mee kreeg. Dat vertaalt hij vandaag door in zijn politiek werk. Of het nu gaat over de jeugd- of ouderenzorg, de kinderopvang of de zorg voor mensen met een handicap: goeie, betaalbare zorg - fysiek én mentaal - is een basisrecht. In zijn nabije omgeving werd Jeremie zoals velen geconfronteerd met depressie, zelfdoding en het taboe errond. Snellere psychologische hulp is daardoor voor hem ook een persoonlijke strijd.

Waar kan je me ontmoeten?

24 Augustus 2024

02:00 PM

Asiat Park