De jongste jaren ontpopte Brussel zich van kneusje tot fiere voorbeeldstad. En daar zit Elke voor iets tussen. Als Brusselse minister van mobiliteit zet ze hoog in op verkeersveiligheid, schone lucht en een eerlijkere verdeling van de publieke ruimte. Straten en pleinen zijn er om te leven, niet om te racen.

"De armste Brusselaars wonen het vaakst in buurten met veel luchtvervuiling, terwijl de meesten zelf geen auto hebben. De strijd voor schone lucht is in de eerste plaats een sociale strijd."

Levens redden en leefbaarder wonen

Elke verlaagde de maximumsnelheid: 30 km/u is nu de norm in Brussel en dat redt mensenlevens. Ze legt ook aan een rotvaart nieuwe fietspaden aan, beveiligde de gevaarlijkste kruispunten en werkte met haar collega's een slimme kilometerheffing uit. Onder haar impuls zorgen de Brusselse gemeentes voor circulatieplannen op z'n Gents. Woonwijken worden zo een stuk fijner, gezonder en leefbaarder. De stad komt van ver, maar Koning Auto maakt van langsom meer plaats voor spelende kinderen en keuvelende ouderen.

Die verandering kunnen we enkel doorzetten als de groenen sterk staan in de hoofdstad. Samen met Ecolo wil Elke blijven strijden voor een gezond en veilig Brussel dat de veerkracht heeft om de klimaatcrisis aan te kunnen.

Andere Kandidaten

Op deze kandidaten kan je enkel stemmen als je in Brussel woont. Kies hier jouw provincie.

Enkel met Groen

Eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt
Wat wil Groen? Wat wil Groen?
Goede, betaalbare zorg voor iedereen
Wat wil Groen? Wat wil Groen?
Eerlijke kansen voor iedereen
Wat wil Groen? Wat wil Groen?