Mieke Schauvliege strijdt al heel haar leven voor een gezonde planeet. Na een rijk gevulde carrière in de milieu-en natuursector werd Mieke in 2019 verkozen in het Vlaams parlement. Daar bracht ze de PFAS-vervuiling aan het licht. Ze groeide door tot Vlaams fractieleider voor Groen. Mieke is bio-ingenieur, mama van twee volwassen dochters en gemeenteraadslid in Aalter. 

 'Soms voel ik mij in een film van Wonder Woman. Elke dag strijd ik tegen de grote vervuilers. Onze natuur en gezondheid beschermen, dat motiveert.'

Eerlijk klimaatbeleid neemt iedereen mee. Mieke durft het opnemen tegen grote vervuilers zoals chemiereus 3M en plasticfabriek INEOS. Ze is voorvechter van een eenvoudig statiegeldsysteem. In het parlement verdedigt Mieke klimaatoplossingen die het leven gezonder, gemakkelijker en goedkoper maken. 

Na jarenlange afbraak van onze natuur drukt Mieke op de turbo-knop. Bescherm eeuwenoude bossen, zorg voor proper drinkwater, maak Vlaanderen pesticidenvrij. Als het meest actieve parlementslid in de commissie leefmilieu komt Mieke telkens op voor onze natuur en onze gezondheid. 

Andere Kandidaten

Enkel met Groen

Eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt
Wat wil Groen?
Goede, betaalbare zorg voor iedereen
Wat wil Groen?
Eerlijke kansen voor iedereen
Wat wil Groen?