Sara Matthieu

Europees Parlementslid

Sara Matthieu is sinds 2020 Europees Parlementslid voor Groen en zet zich in voor een eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt. Sara is een fiere mama, een échte feministe en gemeenteraadslid in Gent.

Een sociaal Europa

Sara wil een eerlijk inkomen en menswaardig werk voor iedereen. We creëren meer lokale en groene jobs in jouw buurt. Eerlijk klimaatbeleid maakt dat wie het nu moeilijk heeft, het op alle vlakken beter krijgt. Daarom moet Europa meer investeren in de isolatie van huizen, beter én goedkoper openbaar vervoer en betaalbare, groene energie van bij ons.

'Ik vecht voor een Europa dat mensen ondersteunt die het moeilijk hebben bij de klimaattransitie. Eerlijke kansen, dat is een eerlijk inkomen en menswaardig werk voor iedereen.'

Duurzamer Europa

Onze planeet en de natuur beschermen, dat is onze gezondheid beschermen. Daarom gaat Sara de strijd aan met de enorme hoeveelheden afval die ons milieu vervuilen. Sara wil dat producten langer meegaan en repareerbaar zijn. Zo verkleinen we niet alleen onze afvalberg, we besparen er ook heel wat geld mee.

Een vuist voor mensenrechten

Europa geeft miljoenen mensen een beter leven. Of het nu gaat over racismebestrijding, LGBTQIA-rechten, vrouwenrechten of rechten voor vluchtelingen, een sterke rechtsstaat en mensenrechten staan in Europa voorop.

Waar kan je me ontmoeten?

24 Augustus 2024

02:00 PM

Asiat Park