Nadia Naji

Covoorzitster Groen
Nadia Naji

Nadia viel als kind in een vat cafeïne, want aan energie heeft ze geen gebrek. Naast haar werk in de politiek was ze ook gastdocent communicatie aan de Erasmushogeschool en vrijwilliger in de huiswerkklas en bij weekendschool Tada. Op 11 juni 2022 werd ze samen met Jeremie Vaneeckhout verkozen tot covoorzitster van Groen.

De klimaaturgentie en ongelijkheid in de samenleving zijn twee van haar drijfveren. 'Ik wil drempels voor gelijke kansen wegwerken voor volgende generaties. Ik kan niet toekijken hoe we generatie na generatie dezelfde fouten maken. De klimaatcrisis is een ongelijkheidscrisis.' 

In haar vrije tijd serveert ze haar vrienden graag vegetarische gerechten uit Ottolenghikookboeken, speelt ze gezelschapsspelletjes of bezoekt ze musea. Na een lange werkdag ploft ze ook graag voor tv (serietip: Succession op Streamz) of scrolt ze op TikTok of Instagram.

Studies & ervaring 

Na haar studies communicatiewetenschappen, werkte Nadia als communicatiespecialist en journalist. Nadien deed ze haar eerste stappen in de politiek, eerst als parlementair medewerker, nadien als adviseur Gezondheid en Sociale Zaken op het kabinet van mobiliteitsminister Elke Van den Brandt. Ze was ook actief in de lokale politiek, als covoorzitster van Groen Molenbeek. 

'De klimaatcrisis en sociale ongelijkheid gaan hand in hand. Ik wil beide de wereld uit helpen'

Waar kan je me ontmoeten?

24 Juni 2023

12:00 PM

Greenhouse

25 Augustus 2023

06:00 PM

Asiat Park