Mijn persoonlijk verhaal is er één van eerlijke kansen voor iedereen. Ik groeide als kleuter op in kansarmoede in de mijnwerkerscité van Winterslag. Tot mijn zes jaar zorgde ik voor mijn zieke, alleenstaande mama en leefde ik vooral op straat.

Op een dag zette mijn mama haar trots opzij en liet ze mij plaatsen in jeugdinstellingen om mij meer kansen te geven. En dat lukte. De Bijzondere Jeugdzorg gaf mij kansen. Opvoeders, pleeggezinnen en ook leerkrachten gaven mij kansen. De Vlaamse overheid gaf me kansen door mij de maximale studiebeurs toe te kennen. Ik kluste bij, ging geografie studeren in Leuven en behaalde er een doctoraat.

'Vlaanderen gaf mij kansen, die wil ik teruggeven aan de samenleving.'

Ik ben veel mensen en onze maatschappij dankbaar voor alle kansen die ik kreeg. Sindsdien is het mijn missie om kansen terug te geven, zeker aan kinderen en jongeren. Ik wil me inzetten voor een eerlijke start voor elk kind. De keuzes die we vandaag maken in ons beleid bepalen ook de kansen voor toekomstige generaties.

Tijd voor een nieuwe politiek

De wereld schreeuwt om verandering. Ik luister én doe er iets aan. Als adviseur klimaat en energie van vicepremier Petra De Sutter, maar ook in mijn vrije tijd. Samen met lokale boeren organiseer ik elke dinsdagavond de Buurderij in Hasselt, waar je rechtstreeks producten koopt van de boer. Ik vind dat de duurzaamste en gezondste keuze ook de goedkoopste en gemakkelijkste keuze moet worden.

Vlaanderen gaf mij kansen en ik wil iets terugdoen. Want het is hoog tijd voor een nieuwe politiek. Tijd voor eerlijk klimaatbeleid, goede betaalbare zorg en eerlijke kansen voor iedereen. Zonder loze beloftes, betaalbaar en mét resultaat.

En daarom heb ik jouw stem nodig!

The future is Bright.

Andere Kandidaten

Enkel met Groen

Eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt
Wat wil Groen?
Goede, betaalbare zorg voor iedereen
Wat wil Groen?
Eerlijke kansen voor iedereen
Wat wil Groen?