Tijd voor een maximumfactuur in de middelbare school. Teken onze petitie!

Elk kind verdient een eerlijke start. Die eerlijke kansen beginnen op school, maar steeds minder ouders kunnen de schoolfacturen betalen. In het middelbaar botsen ouders op de hoge facturen van boeken, een laptop, of zelfs allebei. Wie een vakopleiding volgt, moet ook nog eens betalen voor materiaal. Gevolg? Heel wat leerlingen zitten zonder het nodige lesmateriaal in de klas.

Bovendien verschillen de kosten sterk tussen scholen en zelfs studierichtingen. Dat is een probleem, want daarom kunnen kinderen in armoede vaak niet de keuze maken die best bij hen past. Kinderen die het thuis al moeilijker hebben, krijgen zo ook op school minder kansen.

Teken vandaag nog onze petitie voor een maximumfactuur in het middelbaar en oefen mee druk uit op de Vlaamse regering zodat ALLE kinderen een goede start krijgen.

👉 Voor de eerste graad vragen we om het systeem uit het lager onderwijs door te trekken. Dat betekent één bedrag voor alle scholen en alle richtingen.

👉 Voor de tweede en derde graad is het moeilijker: verschillende studierichtingen hebben verschillende materialen nodig en dus andere kosten. Daarom vragen we om een maximumfactuur per richting.

👉 We willen niet dat leerlingen hun studiekeuze laten afhangen van de kosten. Daarom zorgen we dat ouders financiële steun op maat krijgen, afhankelijk van de graad en de studierichting.

Wil jij ook een eerlijke start voor elk kind? Steun ons voorstel en teken de petitie. 👇

Als we 3.000 handtekeningen kunnen verzamelen, vraagt parlemementslid Elisabeth Meuleman om een hoorzitting in de Commissie Onderwijs. In zo'n hoorzitting delen experten uit het veld hun visie en zorgen we eindelijk voor een écht debat over hoe we de maximumfactuur kunnen vormgeven.

Al 1.118 ondertekenaars! Op naar 2.000
55%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.