Netwerken

Als Groen-lid bepaal je mee de groene koers. Sluit je aan bij één van onze netwerken en ga samen aan de slag rond een specifiek thema. De netwerken zijn de ideale uitvalsbasis om kennis uit te wisselen, het debat aan te gaan en boeiende mensen te leren kennen. Tot binnenkort?

 

Natuur en milieu

 

Laten de natuur en het milieu je niet koud? Sluit je dan aan bij het natuur- en milieunetwerk. Een aantal keer per jaar bespreek je samen de politieke hete hangijzers. De actualiteit, heet van de naald, volg je op in het digitale netwerk. Samen met de parlementsleden en de studiedienst geef je mee advies aan het partijbestuur en de fracties. Tot slot verdiep je ook de expertise van de partij: het netwerk nodigt regelmatig boeiende sprekers uit. Zo organiseerden we recent expertengroepen rond de thema’s luchtvervuiling en natuur en gezondheid.

Europa

 

Europa is een hot topic. Zet je tanden in een beter en groener Europa bij het Europanetwerk van Groen. Vier keer per jaar bespreek je de Europese politiek en hou je de vinger aan de pols van de Europese fractie en de Europese Groene Partij. Op lezingen en debatten over Europa verruim je je horizon. Geert Van Istendael, Monica Frassoni en Sven Biscop waren zo al te gast. Het hoogtepunt van het jaar is ongetwijfeld het Groen Europees Zomerweekend, waar het netwerk steevast voor boeiende discussies zorgt. Tussendoor word je via e-mail op de hoogte gehouden van de Europese ontwikkelingen. Voorzitters Bart Staes en Saraswati Matthieu ontvangen je met open armen.

Gezondheid

 

Heb je professionele expertise rond het thema gezondheid? Het expertennetwerk gezondheid heeft jouw kennis en ervaring nodig. Via het netwerk informeren leden elkaar over parlementaire en partijbrede initiatieven rond gezondheid en zorg. Zo'n drie keer per jaar kom je samen in Brussel om van gedachten te wisselen. Op open netwerkbijeenkomsten en thematische avonden ga je het debat aan en breid je je netwerk uit. Thema’s die eerder aan bod kwamen, zijn voedingstaksen en social marketing, luchtvervuiling en gezondheid, natuur en gezondheid en geestelijke gezondheid. Federale parlementsleden Petra De Sutter en Anne Dedry, hun medewerkster Sophie Boucquey en studiedienstmedewerker Annelies Debels zijn de voortrekkers van het gezondheidsnetwerk.

Bedrijvig Groen

 

Heb je ondernemersbloed? Bij Bedrijvig Groen kom je in contact met andere geëngageerde ondernemers en zet je je schouders onder een groenere economie. Enkele keren per jaar kom je samen met bedrijfsleiders, zelfstandigen, vrije beroepers, startende ondernemers en freelancers. Je stimuleert elkaar in het groene ondernemerschap. Je bespreekt de economische standpunten van de partij en scherpt mee onze visie aan. Zo gaan we het debat aan over statuten en zoeken we uit welke obstakels we voor startende ondernemers kunnen wegnemen. De voorzitter van Bedrijvig Groen is niemand minder dan Meyrem Almaci.

Gendernet

 

GenderNet is ons nationaal netwerk voor gendergelijkheid. Samen zet je de genderpolitieke thema's hoger op de agenda en daag je onze partij uit om een voortrekkersrol te blijven spelen in het wegwerken van de ongelijkheid tussen genderidentiteiten. We doorbreken de rolpatronen en verwachtingen die er zijn op basis van iemands gender, sekse of seksuele voorkeur. GenderNet komt minstens vier keer per jaar samen en organiseert ook activiteiten voor een ruimer publiek. Je kan je ook kortstondig aansluiten of enkel digitaal. Vrouwen, mannen, mensen die zich niet meteen thuis voelen in het hokje ‘man’ of ‘vrouw’: iedereen is welkom in onze strijd voor gendergelijkheid!

Roze Groenen

 

De werkgroep van de Roze Groenen brengt mensen samen rond thema's die holebi's en transgenders aanbelangen. Je organiseert mee kritische en hartverwarmende acties en campagnes. Je neemt deel aan prides in binnen- en buitenland en verfijnt mee onze boodschap. De Roze Groenen zijn deel van het Queer Greens network van de Europese Groene Partije en zoeken met hun activiteiten aansluiting bij de koepelorganisatie çavaria. De LGBT+-thematiek ligt Groen nauw aan het hart en deze actieve werkgroep is daar het beste bewijs van. Versterk jij ons binnenkort met je frisse ideeën?

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK