Stage & vrijwilligersvacature provinciaal campagneteam

🤔 Zoek jij een stage waar je ECHT iets kan leren? 🙋‍♀️ Wil jij mee zorgen voor een klinkende verkiezingsoverwinning ? 💚 Kom dan stage lopen bij Groen!  

Waar kom je terecht?

Je komt terecht in het hart van de politiek. Je leert hoe politieke processen in hun werk gaan en hoe de groene partij in Vlaanderen van binnenuit werkt. Een team van 7 politiek ondersteuners en hun teamcoach is verantwoordelijk voor het ondersteunen van de lokale Groen-groepen en hun vrijwilligers in Vlaanderen en Brussel. Ze vormen het eerste aanspreekpunt voor de lokale voorzitters, secretarissen, communicatievrijwilligers en gemeenteraadsleden in de meer dan 200 gemeenten waar Groen actief is.

 

Wat kan je leren?

2024 is een verkiezingsjaar. Heb je altijd al willen weten hoe een campagne achter de schermen bij een partij georganiseerd wordt, dan is dit je kans! Tijdens je stage maak je deel uit van het provinciale campagneteam. Elke provincie en Brussel heeft een campagneteam, je kan dus kiezen in welke provincie je graag een stage loopt.

Dit team bestaat uit personeelsleden van Groen Nationaal, aangevuld met vrijwilligers. Zij sturen de campagne voor de Europese, Federale en Vlaamse verkiezingen aan in hun provincie. Er zijn verschillende rollen binnen het campagneteam zoals communicatie (social media, mailings, drukwerk,...), deur-aan-deur campagne ondersteunen, vrijwilligers ondersteunen en meer. Afhankelijk van je eigen interesses en vaardigheden neem je een rol op. Je bepaalt zelf mee je takenpakket.

 

Wie ben jij?

  • Je zoekt een stageplaats / vrijwilligerswerk tussen maart en juni 2024
  • Je kan je vinden in de visie waar Groen voor staat https://www.groen.be/visie  (lidkaart is geen voorwaarde)
  • Je bent flexibel zowel in werkuren als het aantal taken. bijvoorbeeld: Politiek ondersteuningswerk en een campagne betekent regelmatig avond- en weekendwerk
  • Je bent sociaal. Je werkt gedurende je stage met veel verschillende mensen samen.
  • Mits voldoende begeleiding van je stagebegeleider zie je het zitten om zelf kleine projecten tot een goed einde te brengen.
  • Als ons aanbod aansluit op wat je doelen zijn bij je stage, kan je altijd bij ons terecht

 

Wat bieden wij?

  • Een leerrijke stage
  • Een enthousiast team, fijne mentoren en collega's
  • Extra vormingen rond je rol in de campagne
  • Terugbetaling onkosten openbaar vervoer, en (verplaatsings-)onkosten in opdracht

 

Hoe solliciteer je?

Stuur je vraag tot stage / vrijwilligerswerk door aan [email protected] 

Zet in het onderwerp: "je naam - voornaam en Stageaanvraag" in het onderwerp van de e-mail.

Geef in je e-mail mee wie je bentwaarom je graag wil stage lopen bij ons, wat je leerdoelen zijn/ opleiding en in welke provincie (of Brussel) je wil stage lopen.

Stuur je liever een filmpje in dan kan dat natuurlijk ook! Je mag helemaal zelf kiezen hoe je solliciteert voor de stage/vrijwilligersvacature. 

De campagnecoördinator neemt dan snel contact met je op.