In 2010 zette Aster zijn eerste stappen in de Sint-Niklase lokale politiek. Met zijn 24 jaar werd hij in 2016 het jongste gemeenteraadslid van de stad. Sindsdien ijvert hij als raadslid voor een warme, levendige en groene stad op mensenmaat. In oktober zal hij de lokale lijst in Sint-Niklaas aanvoeren.

De kiem voor zijn politieke engagement ligt letterlijk in zijn achtertuin. Daar begint namelijk het Bolleakkergebied: een mooie groene open ruimte aan de rand van de stad. ‘Hoe cool zou het zijn om hier een bos te planten om in te spelen’, bedacht de kleine Aster. Zijn engagement kreeg verder vorm bij de scouts die hun vaste stek hebben in dit groene gebied.

Daar legde hij ook de basis voor zijn politieke droom: een stad op mensenmaat met veel meer groen. Die droom wil hij nu ook verder trekken naar Vlaanderen. We hebben nood aan een warm Vlaanderen waar elk van ons een plek heeft. Waar je kansen krijgt om te groeien en om te zijn wie je bent. Een groener Vlaanderen, waar natuur en landbouw bondgenoten zijn. Een Vlaanderen dat klaar is voor de klimaatuitdaging. Een levendig Vlaanderen dat mensen samenbrengt, los van hun levensverhaal en herkomst. Als eventcoördinator weet Aster als geen ander hoe je mensen samenbrengt en (letterlijk) een feestje bouwt. Ingrediënten die ook in Vlaanderen van pas kunnen komen.

Andere Kandidaten

Enkel met Groen

Eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt
Wat wil Groen?
Goede, betaalbare zorg voor iedereen
Wat wil Groen?
Eerlijke kansen voor iedereen
Wat wil Groen?