Maak van zorg een basisrecht voor iedereen. Teken de petitie.

Joke Mariman had een handicap en was terminaal ziek. Ze kreeg van de overheid niet het budget om haar laatste maanden kwaliteitsvol te leven. Daarom vroeg Joke haar artsen om haar te helpen sterven, moegestreden

Als persoon met een handicap kan je vandaag niet rekenen op goede, betaalbare zorg. Want Joke is niet alleen: 17.000 mensen met een handicap wachten al jarenlang op het hun beloofde, broodnodige budget. Maar er gebeurt niets. Het geld is er niet. En als het aan jou is, sleurt de Vlaamse Regering je mee in een 'experimentje' met halve budgetten. Je komt terecht in een kluwen van procedures en je budget wordt voortdurend verlaagd.

Dat is niet hoe je met mensen omgaat. Het is het trieste gevolg van 20 jaar besparingen in de zorg. Deze Vlaamse regering weigert goede, betaalbare zorg te garanderen. 

"Zolang niet iedereen die krijgt, strijd ik verder. Dat doe ik voor Joke, net zoals zij bleef strijden voor anderen." (Ann De Martelaer, Vlaams Parlementslid)

 

Groen kiest resoluut voor verandering. Op gezondheid bespaar je niet.

Dit zijn onze oplossingen:

👉 Genoeg budget voor alle mensen met een handicap. Gedaan met wachtlijsten en experimenten met halve budgetten

👉 Een plan voor de lange termijn, om nieuwe wachtlijsten te vermijden

👉 Flexibele procedures, die kunnen veranderen wanneer je zorgnood verandert

👉 Mensen echt helpen en wegwijs maken. Geen procedures om het hen zo moeilijk mogelijk te maken


Wil jij ook iets doen? Steun onze strijd en die van Joke. Teken de petitie 👇

Al 1.456 ondertekenaars! Op naar 2.000
72%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.