Antwerpen

Ilse Van Dienderen

Vlaams Parlement
13
Vlaams Parlement
‹ Terug naar overzicht

Iedere dag verdwijnt in Vlaanderen 7,3 ha open ruimte. Dat is een oppervlakte zo groot als 14 voetbalvelden. We hebben die open ruimte nodig: om ons land te beschermen tegen de klimaatverandering, maar ook voor de biodiversiteit, om te fietsen en te wandelen, om stilte en rust te vinden …

'Ik wil me inzetten voor een ambitieus en sociaal klimaatplan en voor een sterk openruimtebeleid, met meer ruimte om te fietsen en te wandelen en met meer biodiversiteit'

Groen wil de woonuitbreidingsgebieden schrappen, wil de zonevreemde bossen beschermen, wil natuurgebieden verbinden. We willen een stevig natuurbeleid om de achteruitgang van de biodiversiteit te stoppen: met soortenbeschermingsprogramma's, bosuitbreiding, het ondersteunen van natuurverenigingen die zich dag in dag uit voor het natuurbehoud inzetten. We gaan voor een ambitieus én sociaal klimaatplan, met bindende doelstellingen.

Daarvoor wil ik me inzetten. Als bio-ingenieur met meer dan 20 jaar ervaring in de sector bij een gemeentelijke milieudienst, de federale diensten voor het leefmilieu en nu bij de Vlaamse overheid.

Kies je mee voor een menselijker, eerlijker en gezonder Vlaanderen?

Doe mee met de campagne

Versterk samen met mij de groene golf. Sluit je aan bij onze campagne. Elk engagement is welkom, groot of klein, digitaal of mee op straat.

DOE MEE