Jo heeft een achtergrond in onderzoek, les geven en activisme. Als voorzitter van Bite Back vzw zet hij zich in voor dierenrechten. Als medewerker bij dierenopvang Forrest & Friends vzw zorgt hij voor de werking van de vzw en bij Vredesactie vzw staat hij in voor de acties tegen de wapen- en fossiele industrie! 

Als fervent wandelaar en klimmer tref je hem vaak aan in ons Nationaal Park Hoge Kempen, in de klimzalen van Hasselt en Beringen, en op de Ardense rotsen. 

Jo draagt mensen- en dierenrechten hoog in het vaandel. Volgens hem hebben we nood aan een partij die zelfzeker links en progressieve is en een vuist maakt tegen extreemrechts, tegen de besparingen in de zorg, onderwijs, cultuur, openbaar vervoer en openbare sector. Gedaan met het uitbuiten mensen in kwetsbare posities. In een groene samenleving dragen de breedste schouders, de grootste lasten. Zonder excuses! 

Jo staat voor solidariteit, voor een inclusieve samenleving waarin de belangen van mens, dier en natuur serieus worden genomen. Een samenleving waarin de noden en rechten van de meest kwetsbare mensen voorop staan. Want we willen een warme samenleving, een groene samenleving! En meer bos, voor iedereen! 

Andere Kandidaten

Enkel met Groen

Eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt
Wat wil Groen?
Goede, betaalbare zorg voor iedereen
Wat wil Groen?
Eerlijke kansen voor iedereen
Wat wil Groen?